Pariz 2024

Espargaro bi osvojil zlato v kolesarstvu, Martin pa v judu

Ljubljana, 31. 07. 2024 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Športni svet je v zadnjih dneh zajela olimpijska evforija, dirkači razreda MotoGP pa se bodo ta vikend osredotočili na svojo profesijo in se pomerili v kultnem Silverstonu. A kljub temu so nekaj pozornosti posvetili tudi olimpijskim igram ter povedali, kdo izmed dirkačev bi bil najboljši v različnih olimpijskih disciplinah.

Aleix Espargaro v prostem času veliko kolesari, rad pa se tudi udeležuje kolesarskih dirk.
Aleix Espargaro v prostem času veliko kolesari, rad pa se tudi udeležuje kolesarskih dirk. FOTO: AP

"V kolesarstvu me ne more premagati nihče. Na motorju lahko izgubim proti kateremukoli izmed dirkačev razreda MotoGP, na kolesu pa je zgodba povsem drugačna," je povedal Aleix Espargaro, tudi ostali pa so bili soglasni, da bi lahko 35-letni Španec v kolesarstvu osvojil olimpijsko zlato. Če so se tukaj strinjali, pa so bili njihovi odgovori pri ostalih športih povsem različni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joan Mir je prepričan, da bi na košarkarskem turnirju trojic z Luco Marinijem in Francom Morbidellijem tvorili dobro ekipo, Fabio Quartararo pa bi za svoja soigralca izbral Francesca Bagnaio in Marca Bezzecchija. Slednji bi združil moči z Morbidellijem, kot drugega soigralca pa bi izbral Alexa Marqueza. "Njega bi imel v ekipi, ker je zelo visok. Ne vem, če je dober kot Kevin Durant, imata pa podobno postavo."

Na dirkališčih nas zvezdniki razreda motoGP navdušujejo z izjemno hitro vožnjo, kako bi pa bilo, če bi motocikle postavili na stran in se pomerili v sprintu na 100 metrov? Jorge Martin meni, da bi bil napet dvoboj za zmago med njim in Quartararojem, tudi slednji pa je samozavesten, da bi bil na kratki razdalji najhitrejši. Ostali dirkači niso bili istega mnenja, med potencialne zmagovalce pa so uvrstili Marinija, Espargaroja in Marca Marqueza.

Jorge Martin in Fabio Quartararo
Jorge Martin in Fabio Quartararo FOTO: AP

V judu bi se lahko vsi skrili pred zlato Andrejo Leški, če bi tekmovali med seboj, pa največ možnosti za zmago pripisujejo Martinu, ki ga opisujejo kot majhnega in močnega, pa tudi Takaakiju Nakagamiju, ki prihaja iz dežele juda.

Koga bi pa dirkači izbrali za svojega partnerja v teniških dvojicah? Bezzecchi bi moči najraje združil z Bagnaio, mnogi pa bi izbrali Nakagamija, ki jih je s teniškimi sposobnostmi navdušil v Maleziji.

Takaaki Nakagami bi bil med favoriti v tenisu in judu.
Takaaki Nakagami bi bil med favoriti v tenisu in judu. FOTO: AP

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR tak Urbin sin
01. 08. 2024 19.35
+2
Če bi se Valentino toliko razdajal za OI, kot se je za motoGP bi logo olimpijskih iger imel še šesti krog ....krog roza barve
Luigi Taveri II.
01. 08. 2024 21.21
+0
modra – Evropa, črna – Afrika, rdeča – Amerika, rumena - Azija in zelena Avstralija z Oceanijo....in roza Tavullia.
nipodatka
01. 08. 2024 11.41
+3
Marko Markez bi bil šampijon v Bowlingu. Škoda, da še komite še ni sprejel te discipline. :):):)
Tenma
01. 08. 2024 09.29
-12
Vem za rrosija kam bi pasal v te igre :D
AchiIIeus
01. 08. 2024 11.17
+13
Nihče nima nič proti tvojim osebnim packarijam, ne rabiš pa se javno hvalit na koga ga ublaš, nikogar ne brigajo tvoji izprijeni fetiši.
Tenma
01. 08. 2024 16.25
+0
Cenb77
02. 08. 2024 13.13
sano na otvoritev OI pariz 2024... nikamor drugam...