Pariz 2024

Mavsar: Proti Švedinjam na vse ali nič za četrtfinale

Pariz, 02. 08. 2024 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske rokometašice so se dva dni po visokem porazu z Nemčijo dobro odzvale v obračunu s favorizirano Norveško. Čeprav so večkratnim olimpijskim prvakinjam morale priznati premoč, je sama igra izbrank selektorja Dragana Adžića vnovič takšna, ki obeta srdit boj za uvrstitev v četrtfinale olimpijskega turnirja. Za to pa bo treba na zadnji tekmi skupinskega dela v soboto premagati Švedsko ter upati na poraza Nemčije in Južne Koreje.

Nemke so sicer zelo drago prodale svojo kožo v dvoboju z Dansko, izgubile z golom razlike in si pred zadnjo tekmo skupinskega dela z Norveško dodatno okrepile samozavest. Južnokorejke v soboto čaka obračun z Dankami, ki bi morale upravičiti vlogo favoritinj, za piko na i pa potrebujemo najboljšo izvedbo slovenske izbrane vrste, ki mora premagati v Parizu zelo razpoložene Švedinje.

Ena izmed najizkušenejših v naši reprezentanci Tamara Mavsar je bila s prikazanim na četrtkovem dvoboju z Norvežankami zadovoljna, a je misli že usmerila v sobotni obračun s Švedsko. "Velikih razlik med skandinavskimi predstavnicami na tem turnirju ni. Vse igrajo zelo hitro v napadu in agresivno v obrambi in če se uspeš prilagoditi na ta način igre, jih lahko premagaš. Je pa to, jasno, lažje reči kot pa izvesti na igrišču," pravi 33-letna Logačanka, ki v francoski prestolnici kaže zelo dobre igre.

Slovenska igra proti Norveški je bila precej boljša kot dva dni pred tem proti Nemčiji. Bodo naše rokometašice uspele nadigrati Švedinje in se ob ugodnem razpletu na preostalih dveh tekmah uvrstiti v izločilne boje OI?
Slovenska igra proti Norveški je bila precej boljša kot dva dni pred tem proti Nemčiji. Bodo naše rokometašice uspele nadigrati Švedinje in se ob ugodnem razpletu na preostalih dveh tekmah uvrstiti v izločilne boje OI? FOTO: AP

"Po hudem porazu z Nemčijo smo si nalile čistega vina in še bolj strnile svoje vrste. Igra proti Norveški je bila na trenutke odlična, a še vedno premalo za tako dobro uigran orkester. K sreči še imamo možnosti za napredovanje, tako da gremo v soboto proti Švedski na vse ali nič za četrtfinale," odločno napoveduje Mavsarjeva.

Tudi izkušena 34-letna vratarka Amra Pandžić, ki je proti Norvežankam odlično opravila svoje delo, je prepričana, da Slovenke na tem olimpijskem turnirju še niso rekle zadnje besede. "Dokler obstajajo minimalne možnosti za napredovanje, bomo v ta razplet verjele. Smo preveč izkušena ekipa in vem, da smo lahko precej boljše v vseh segmentih igre. Če bomo na podobni ravni kot na tekmi z Južno Korejo, je možno prav vse," je prepričana Pandžićeva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran1960
02. 08. 2024 13.22
Švedinj ne boste premagale a glavo gor, realno ste samo od Korejk boljše. Kaj več niti nisem pričakoval
puspan
02. 08. 2024 12.10
Jaz zmagi nad Švedinjami ne verjamem. Kot je že nekdo napisal, smo dosegli vrh z uvrstitvijo na OI. Bo treba še marsikaj postoriti do stopnje, ki je vsaj zaenkrat še utopija. Saj niso tako slabe, ampak za kaj več pa še marsikaj manjka.
c00kies
02. 08. 2024 11.20
+1
Potem pa pride svizec...
nebel
02. 08. 2024 10.50
+1
Kdo tu upa na zmago. Realnost je povsem drugje in če želijo nekaj res narediti in spremeniti, morajo najpraj pogledati resnici v oči in potem začeti z realnimi cilji in trudenjem za dosego teh ciljev. Nerealnost pa te takole udari, da je potem še slabše.
Pa kaj
02. 08. 2024 10.33
+6
Nima smisla neki pricakovati. Zal ste z uvrstitvijo na OI dosegle vrhunec. Za kaj vec, pa bo treba delati od U11 naprej. Danes je rokomet hitra in agresivna igra. Dinamicna, z kontro, uletavanji...mi tega nimamo..Grosova zabije 5 golov, realizacija 45%, izgubi 6 zog, skoz pada na rit, posledično se ne vrača v obrambo...nivo za kako nizje rangirano tekmovanje..
janimir
02. 08. 2024 10.21
+2
Da, razbile bodo Švedsko in gredo do finala. Ma kaj finale, zmaga je naša.
265004
02. 08. 2024 10.20
+3
PRVIČ-kaj ima ena Marta Bon za govoriti po televiziji,da se bodo slišali s strokovnim štabom in določali taktiko naprej in se pogovorili o tekmi???Halooo,zakaj se plačuje selektor in strokovni štab ,če Marta Bon iz Slovenije govori kaj je dobro in kaj ne...Posedite jo na klop ,pa naj ona vodi ekipo...DRUGIČ-sodoben rokomet je hitra igra s polno teka ,hitrosti...Naša ekipa je pa selekcionirana čisto nasprotno..Alja Varagič kot krilo najpočasnejša na igrišču,če je Klemenčič nek perspektiven krožni napadalec sem tud jaz,počasna ,slaba v realizaciji,edino kar ji v obrambi pride okrog rok zaustavi...Po mnenju Marte Bon lahko Maja Vojnovič odloča tekme v ligi prvakov??Halo,golman brez skočnosti,eksplozivnosti pa da odloča tekme?Ona v golu brani na podlagi tega da se postavi in čaka da jo žoga zadane.Veliko boljši golman je Amra,ki pa začuda ne začenja tekme...In kar je najbolj žalostno-ko je v napadu izgubljena žoga in sodnik ne piska se igralke sploh v šprintu ne vračajo v obrambo,ampak gledajo sodnike in počasi vstajajo in grejo nazaj..Preden pridejo nazaj so včeraj Norvežanke dale mislim da ene 4 gole...Okrog obrambe gre žoga prepočasi,žogo se daje v tla,pol pa z mesta neki poiskušajo.To se vidi tudi po tem ko krožni pride po žogo na 9 m in da najprej žogo v tla,pol pa šele pogleda komu bo podala.V tem prednjači Ljepoja..Tolk časa v obrambi lohk čik prižgejo in čakajo...Torej ,dokler ne bo selekcionirana hitrejša ekipa ne bo kruha.Škoda ker ni na prvenstvu Zuličeve,ker bi bla igra vsaj malo hitrejša..Zgledujte se po fantih,ki so dobro vodeni in igrajo zelo hitro...
24bata
02. 08. 2024 09.42
+2
Ljepoja v obrambi huda luknja v napadu pa nespretna.Omoregi bi se lahko zahvalili in postavli katero iz slo lige.
janimir
02. 08. 2024 10.18
+2
Amor Fati
02. 08. 2024 09.26
+1
Visoke napovedi, kruta realnost 🤣🤣🤣
apodgra
02. 08. 2024 09.09
-1
Kaj bodo šele proti Švedinjam igrale na polno ? Kaj , do sedaj niso igrale ? Tudi , če bodo igrale 200% , s to ekipo , ne bodo nikoli zmagale . Tako pač je . Vedno imamo kakšen izgovor . Nikoli pa se vprašajo, zakaj pogosto izgubljajo . So borbene se trudijo, igrajo na polno in še več, pa kljub temu ni pozitivnih rezultatov. Potem je tu samo en odgovor , nimajo kvalitete in pika.
modsoloserji
02. 08. 2024 09.55
+4
A ti veš da obstajo ekipe ki so boljše od tebe? Ne poznavanje delovanja športa na tem portalu je že kar malo sramotno.. Slovenke so premagale kar dosti ekip, če ne se nebi uvrstile med naj 12 na svetu! Ampak niso pa najboljše, to pa vsak ve. Imele so, na žalost, smolo da so padle v skupino A, kjer, so pač najboljše ekipe v ženskemu rokometu, Norveška, Švedska, Danska in ja, tudi Nemčija. Skupina B ima samo Francijo ki resnično iztopa. Sigurno bi imele več možnosti v skupini B, žal žreb je bil ponesrečen. In ja, so borbene, se trudijo, dajo vse od sebe ampak če je tvoj nasprotnik kvalitetno boljši se moraš sprijaznit da ga ne moreš premagati. Vsi ne morejo biti prvi. Enako je v vsakem športu. Samo poglej nogomet. Ene ekipe izpadejo v qualifikaciskem krogu, recimo to se je Sloveniji vedno dogajajo razen letos, a to pomeni da so te ekipe bruh in sramota? Ne, samo pač obstajajo ekipe ki so boljše. Kako da to nekateri to ne razumete, pljuvači? Je pa logika da noben športnik ne bo rekel hey folk, sorry, to ekipo se pa ne bo dalo premagat, nastopamo samo zato ker moramo, izgubil bomo samo tolk da veste. Mislim, a ti to resno? To je loserska mentaliteta ki jo športnik ne sme imeti. Vedno mora verjeti ker vedno obstaja možnost za presenečenje. Ker njegovo delo je da igra 100%, če gre gre, če ne gre pa pač ne gre. Če ne drugega si nabereš izkušnje za naprej, ker tekmovati na OI ni to kar neka mala stvar. To bo za nekatere naše športnice prva in edina priložnost. In, ta stotič, za nas je bila že sama uvrstitev na te igre v Pariz zgodovinski dosežek. Opomnim, da košarkaši z Luko Dončić, naj igralec na svetu, se niso uvrstil na OI. To pomeni da so najslabši košarkaši na svetu oziroma brez kvalitete? Za razmislek.
265004
02. 08. 2024 10.02
-4
medsoloserji kaj pišeš neki na pamet?kdo govori kaj o moči reprezentanc in skupinah?tukaj govorimo o taktiki in selekcioniranju igralk..Sicer sem pa napisal zgoraj...
janimir
02. 08. 2024 10.20
-1
Sploh ne gre za rezultat, ampak igro, odnos. Popolnoma enako je v Krimu. Kdo je kriv ? Kdo je trener, organizator, motivator, strateg ? Koga so od resnih reprezentanc premagale v celem ciklu ?
janimir
02. 08. 2024 10.22
-1
Pa tudi vse to ni pomembno, najbolj neumni so bili hvalospevi kaj da mi smo in kaj bomo dosegli.
modsoloserji
02. 08. 2024 11.10
+0
Pišem na pamet? Mislim da se spoznam malo več od tebe o rokometu glede na tvoje izjave. Ti sediš na kavču in gledaš preko ekrana kaj je vse narobe, punce so pa na parketu in se borijo. Majhna različica. Vsak je strokovnjak iz doma. Če bi bilo tako preprosto kakor ti govoriš, potem ne bi bile nobene razlike med ekipami in bi bile kar vse taktično vrhunske. So stvari ki ne funkcionirajo v naši ekipi? Logično da! Če ne bi zmagovale tekmo za tekmo. Ampak tako preposto ko pa ti pišeš pa ni in je prav smešno brati take izjave. Praviš o nekem selekcioniranju... aha ok... daj mi ti najdi prosim menjave za vse te igralke ki si jih lepo omenil? Ker izgleda da jih imamo toliko na voljo da kar čakajo pred vrati slovenske reprezentance. Najdi mi v Sloveniji samo eno Stine Oftendal ki sama razbije obrambo in smo že na dobri poti. Pa a ne vidiš fizično razliko med našimi ali skandinavskimi igralkami? Noč in dan. Kar se pa tiče Maje Vojnovič, izrednjo je zaslužna za zmago proti Južni Koreji in da nismo v drugem polčasu ogromno izgubili proti Dankam. Začni gledati statistike pa boš malo bolj štekal. Drugače pa, če so kloniral Dolly, probimo še s Ano Gros. Ker ja, več takih kot je ona bi rabil, da zabijejo šute iz dalec, tako kot delajo vrhunske reprezentance. Ampak izgleda da se ne da, a ne? Easy je govort iz kavča. Takrat izgleda vse tako simple in preprosto.
modsoloserji
02. 08. 2024 11.46
-1
Pišem na pamet? Mislim da se spoznam malo več od tebe o rokometu glede na tvoje izjave. Ti sediš na kavču in gledaš preko ekrana kaj je vse narobe, punce so pa na parketu in se borijo. Majhna različica. Vsak je strokovnjak iz doma. Če bi bilo tako preprosto kakor ti govoriš, potem ne bi bile nobene razlike med ekipami in bi bile kar vse taktično vrhunske. So stvari ki ne funkcionirajo v naši ekipi? Logično da! Če ne bi zmagovale tekmo za tekmo. Ampak tako preposto ko pa ti pišeš pa ni in je prav smešno brati take izjave. Praviš o nekem selekcioniranju... aha ok... daj mi ti najdi prosim menjave za vse te igralke ki si jih lepo omenil? Ker izgleda da jih imamo toliko na voljo da kar čakajo pred vrati slovenske reprezentance. Najdi mi v Sloveniji samo eno Stine Oftendal ki sama razbije obrambo in smo že na dobri poti. Pa a ne vidiš fizično razliko med našimi ali skandinavskimi igralkami? Noč in dan. Kar se pa tiče Maje Vojnovič, izrednjo je zaslužna za zmago proti Južni Koreji in da nismo v drugem polčasu ogromno izgubili proti Dankam. Začni gledati statistike pa boš malo bolj štekal. Drugače pa, če so kloniral Dolly, probimo še s Ano Gros. Ker ja, več takih kot je ona bi rabil, da zabijejo šute iz dalec, tako kot delajo vrhunske reprezentance. Ampak izgleda da se ne da, a ne? Easy je govort iz kavča. Takrat izgleda vse tako simple in preprosto.
Zaplešimo
02. 08. 2024 09.07
-3
in bili je nič.....pričakovano🤣🤣🤣