Pariz 2024

Izenačujoči gol Argentincev razveljavljen, Maročani do zmage

Saint-Etienne, 24. 07. 2024 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.Ž.
Komentarji
0

Uvodna tekma nogometnega turnirja na olimpijskih igrah v Parizu je postregla s pravo dramo in kaosom. Sprva se je zdelo, da se je tekma v Saint-Etiennu med Argentino in Marokom končala z neodločenim izidom 2:2, nato pa so po dveh urah čakanja zaradi vdora maroških navijačev sodniki izenačujoči gol Argentincev razveljavili, Maročani pa so prišli do senzacionalne zmage z 2:1 (1:0).

Za Maročane je oba gola za vodstvo z 2:0 zadel Sufiane Rahimi v sodnikovem dodatku prvega polčasa in iz kazenskega strela v 49. minuti. Za Argentince, ki so osvojili olimpijsko zlato v letih 2004 in 2008, je bil za 1:2 uspešen Giuliano Simeone v 68. minuti, Cristian Medina pa je izid poravnal v šestnajsti minuti sodnikovega dodatka tekme. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekmo je sicer zaznamovalo veliko incidentov, zlasti proti koncu obračuna. Maroški navijači so vdrli na igrišče ter metali tudi steklenice in skodelice, zaradi česar je moral sodnik po argentinskem izenačenju na 2:2 globoko v sodnikovem dodatku igralce pozvati naj se vrnejo v garderobo. Ekipi sta zapustili igrišče, toda tekme ni bilo konec, čeprav je morda večina mislila, da je bilo temu tako.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu da je Medina drugi gol izbrancev Javierja Mascherana po dveh odbitih žogah in dveh strelih v prečko le pospravil v mrežo po 16. minutah sodniškega podaljška, gol na koncu ni veljal. Po skoraj dveh urah so se nogometaši vrnili na igrišče, glavni sodnik Šved Glenn Nyberg pa je nato po ogledu Vara zadetek razveljavil.

Sledilo je približno tri minute igranja pred zdaj povsem praznimi tribunami preden je Nyberg le odpiskal konec dvoboja, Maroko pa je tako po več kot štirih urah po začetku tekme vpisal precej šokantno in presenetljivo zmago nad eno izmed favoritinj olimpijskega turnirja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med temi so tudi Španci. Ti so z 2:1 premagali Uzbekistan v skupini C. Za Španijo sta zadela Sergio Gomez (62.) in Marc Pubill (29.), na 1:1 je izenačil Eldor Šomurodov iz enajstmetrovke v sodnikovem dodatku prvega dela igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tej skupini sta se nato Egipt in Dominikanska republika razšli brez golov. V skupini B, kjer igrata zgoraj omenjeni reprezentanci, se trenutno merita Irak in Ukrajina.

V skupini A je Nova Zelandija z 2:1 premagala Gvinejo, ob 21. uri sledi tekma Francije in ZDA. V skupini D poteka dvoboj Japonske in Paragvaja, ob 21. uri bo na vrsti še obračun med Malijem in Izraelom.

 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.