Pariz 2024

Savšek, Kauzer, Terčelj in Hočevar v osmini finala krosa

Pariz, 03. 08. 2024 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, S.V., A.M.
Komentarji
0

Slovenska udeleženca olimpijskega kajakaškega krosa v Parizu Peter Kauzer in Benjamin Savšek sta se uvrstila v osmino finala, potem ko sta bila uspešna v repasažu. V olimpijski tekmi kajakaškega krosa bosta nastopili tudi obe slovenski tekmovalki. Eva Terčelj si je napredovanje zagotovila neposredno, Eva Alino Hočevar pa je uspešno opravila repasaž.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Profimedia

Peter Kauzer je v petkovih kvalifikacijah krosa imel nekaj težav, naredil napako prav pri zadnji oviri in dobil kazen ter tako končal na predzadnjem, 38. mestu. Benjamin Savšek je zasedel 25. mesto.

Savšek se je v drugi skupini repasaža boril z Maročanom Mathisom Soudijem in Poljakom Gregorzem Hedwigom. Po napačnem startu Maročana je Savšek, ki je bil sicer v cilju tretji, končal na drugem mestu v skupini za Hedwigom.

Kauzer je vozovnico za nedeljsko osmino finala iskal v peti skupini v konkurenci Avstralca Tristana Carterja, Nizozemca Jorisa Ottna in Andyja Barata s Komorov. Po slabšem začetku je Kauzer prišel do drugega mesta in se še prebil v nadaljevanje, premagal ga je le Carter.

V nedeljski osmini finala se bosta iz vsake od osmih voženj v četrtfinale uvrstila prvi in drugi. Četrtfinale bo nato v ponedeljek.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Profimedia

Uspešni tudi obe Slovenki

Eva Terčelj, ki je imela že v petkovih kvalifikacijah z 12. časom najboljši dosežek med Slovenci, se je v skupini borila z najhitrejšo iz kvalifikacij domačinko Camille Prigent in Čehinjo Terezo Fišerovo. Osvojila je drugo mesto za Francozinjo, kar je bilo dovolj za neposredno uvrstitev v osmino finala.

"Za naprej sem si želela privarčevati eno vožnjo, zato sem vesela, da mi ni bilo potrebno v repasaž. Domačinka je izkoristila domačo progo, sama pa sem se za drugo mesto udarila s Fišerovo. Je agresivna tekmovalka, zato sem uporabila frazo napad je najboljša obramba, na moj napad ni imela odgovora," je svojo vožnjo ocenila Terčelj. 

V repasaž je morala Eva Alina Hočevar in bila najhitrejša v peti skupini repasaža z Japonko Aki Azawo in Avstrijko Viktorio Wolffhardt.

Eva Terčelj
Eva Terčelj FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.