Pariz 2024

Hrvaška v zadnjih sekundah do zmage proti Japoncem

Pariz, 27. 07. 2024 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometno reprezentanco Hrvaške so na olimpijskih igrah v Parizu na uvodni tekmi le sekunde ločile od velikega spodrsljaja. Japonci so sredi tekme povedli že za šest zadetkov, toda Hrvati so spisali preobrat, v zadnjih sekundah pa je gol za zmago dosegel Ivan Martinović (30:29).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Selektorju Dagurju Sigurdssonu je uspelo Hrvaško pripeljati na olimpijske igre, odgovoren pa je tudi za prisotnost Japoncev. Islandec je namreč pred prihodom na hrvaško klop vodil Japonsko, reprezentanco, ki je bila v skupini A prvi tekmec naših južnih sosedov. 

Japonski rokometaši so doslej na olimpijskih igrah zbrali zgolj dve zmagi proti evropskim reprezentancam, proti Islandiji leta 1972 in Portugalski v Tokiu. Proti favoriziranim Hrvatom so že okušali svojo tretjo zmago. Igrali so brez pritiska, v napadu je razigrano deloval Kosuke Jasuhira, ki je na koncu dosegel 10 zadetkov. 

Japonci so bili uspešni v protinapadih, do katerih so privedle številne obrambe razpoloženega vratarja Daisukeja Okamote. Slednji je v prvih 43 minutah igre, ko so si Azijci priigrali šest golov prednosti (17:23), ubranil več kot polovico strelov. 

Poklapani rokometaši Japonske
Poklapani rokometaši Japonske FOTO: AP

A varovanci slovitega Antonia Carlosa Ortege so nato padli v črno luknjo, Hrvati pa so to izkoristili in napravili delni izid 8:1 (25:24). Zdelo se je, da je Sigurdssonova četa uspela streti nepričakovano močan odpor Japonske, toda azijski podprvaki se niso predali. Napeto je bilo vse do zadnje sekunde. 

Japonska je v odločilnih trenutkih dvakrat zapravila veliko priložnost. Veselje Jina Watanabeja in Shuichija Jošide sta preprečila vratar Dominik Kuzmanović in vratnica. Na drugi strani je Ivan Martinović dve sekundi pred koncem dosegel zmagoviti gol in 'zlomil srce' Japoncem. V hrvaškem taboru je bil strelsko najbolj razpoložen Mario Šoštarić, ki je bil šestkrat natančen. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hrvaška bo v ponedeljek merila moči s Slovenijo, ki je na uvodnem dejanju vknjižila poraz proti Španiji (25:22). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Španija - Slovenija 25:22 (8:11)
Gomez 7, D. Dujšebajev 5; Bombač 5, Kodrin 4

Madžarska - Egipt 32:35 (15:19)
Imre 7, Fazekas 5; Adel in Omar 9

Hrvaška - Japonska 30:29 (13:18)
Šoštarić 6, Martinović 4; Yasuhira 10, Fujisaka 5

Norveška - Argentina 36:31 (22:15)
Grondahl 8, Bjornsen 6; Simonet 5, Moyano 4

Nemčija - Švedska -:- (-:-)

Danska - Francija -:- (-:-)

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
27. 07. 2024 21.40
Podcenjevanje je huda stvar tudi nas bojo podcenjevali