Pariz 2024

Francozinja Ferrand Prevotova razred zase v olimpijskem krosu, Žakljova 30.

Pariz, 28. 07. 2024 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska gorska kolesarka Pauline Ferrand Prevot je upravičila vlogo glavne favoritinje v olimpijskem krosu in suvereno osvojila zlato medaljo. Drugo mesto s skoraj tremi minutami zaostanka je zasedla Američanka Haley Batten, bron pa je pripadel Švedinji Jenny Rissveds. Tanja Žakelj je zasedla 30. mesto.

Tanja Žakelj
Tanja Žakelj FOTO: Profimedia

32-letna Francozinja je navdušila 13.000 gledalcev na hribu Colline d'Elancourt, kjer so morale tekmovalke opraviti sedem krogov po 4,4 kilometra. Ferrand Prevot je imela že po polovici preizkušnje več kot minuto prednosti pred najbližjo zasledovalko.

Za Francozinjo je bil to četrti nastop na olimpijskih igrah in prva medalja. Hkrati je bila to njena zadnja tekma v gorskem kolesarstvu, saj se bo, kot je napovedala že pred igrami, vrnila v cestno tekmovanje.

Tanja Žakelj je četrtič nastopila na olimpijskih igrah, njena vožnja pa je bila skladna s pričakovanji in realnostjo ob pogledu na nastope v svetovnem pokalu. "Bom rekla, da niti nisem imela kakšnih pričakovanj. Realno nisem sodila v krog favoritinj. Na startni listi nisem bila tako visoko, tudi startno številko sem imela 30," je za STA povedala Žakelj.

"Na preizkušnjo sem se podala z željo dati vse od sebe, maksimalno sem se potrudila in imela med dirko slabše in boljše trenutke. Predvidela sem, da bo sedem krogov veliko in da bodo tekmovalke zelo hitre. Tiha želja je bila, da bi zaključila v krogu zmagovalke. Na koncu je 30. mesto lepa uvrstitev za moje četrte olimpijske igre," je dodala 35-letnica, ki v cilj ni prišla, saj so jo tekmovalke prehitele dva kroga pred ciljem.

Gorsko kolesarstvo, olimpijski kros, ženske:

ZLATO:  Pauline Ferrand Prevot (Francija)
SREBRO: Haley Batten (ZDA)
BRON:   Jenny Rissveds (Švedska)

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

WAUKA
29. 07. 2024 16.27
Nič nimam proti naši Tanji ampak lepo prosim ;pa ne za konec kariere in ko se ve,da ne moreš pri 35 in greš zaradi sodelovanja; stroški pa so .
štajerc65
28. 07. 2024 19.38
Vauuuu. Kje bo sprejem za to olimpijko?
ddolores
28. 07. 2024 18.01
+1
Turizem se nadaljuje!
štajerc65
28. 07. 2024 18.11