Pariz 2024

Eifflov stolp bo obdržal olimpijske kroge

Pariz, 01. 09. 2024 10.38 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Eifflov stolp bo obdržal olimpijske kroge, ki ga krasijo od junija in olimpijskih iger v Parizu, tudi po ta čas potekajočih paralimpijskih igrah, je v povedala pariška županja Anne Hidalgo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kot županja Pariza lahko rečem, da je odločitev moja in imam soglasje Mednarodnega olimpijskega komiteja. Torej da, ti prstani bodo ostali na Eifflovem stolpu," je povedal Anne Hidalgo za francoski dnevnik Ouest-France. Pri tem ni navedla, za koliko časa. Povedala je, da bo pet lažjih prstanov enake velikosti nadomestilo tiste, ki so sedaj pritrjene na najbolj simbolnem spomeniku francoske prestolnice, ker so sedanji pretežki, da bi dolgo zdržali na stolpu.

Anne Hidalgo
Anne Hidalgo FOTO: AP

Hidalgo je prav tako ponovila svojo željo, da bi olimpijski kotel, v katerem je "gorel" olimpijski ogenj, ostal v vrtovih Tuileries, vendar bo imel zadnjo besedo o tem predsednik Emmanuel Macron, saj je lokacija državna last. Organizatorji so prejeli številne domače in mednarodne pohvale za nemoten potek olimpijskih iger med najbolj ikoničnimi spomeniki Pariza, ki so zagotavljali slikovito ozadje med tekmovanji.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron FOTO: AP

Hidalgo je pozdravil uspeh in izpostavila, da "so se Francozi spet zaljubili v Pariz, ki ne bo nikoli več enak". Navedla je načrte za ponovno odobritev kopanja v delih reke Sene do poletja 2025. Med olimpijskimi in parolimpijskimi igrami so imeli organizatorji obilo težav in so morali nekatere treninge in tekmovanja v Seni prestavljati zaradi onesnažene vode.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

March
01. 09. 2024 11.10
+2
Se mi zdi pošteno, da je poudarila, da je odločitev njena...da se nam ni potrebno spraševati, kdo je bil tako butast...
frenk707
01. 09. 2024 11.52
-14