Pariz 2024

Đoković in Alcaraz brez težav v četrtfinale

Pariz, 31. 07. 2024 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.Ž.
Komentarji
0

Prvi nosilec olimpijskega teniškega turnirja Novak Đoković je napredoval v četrtfinale. 37-letni Srb, ki je v drugem krogu izločil leto starejšega španskega zvezdnika Rafaela Nadala, je današnjega tekmeca, Nemca Dominika Koepferja, premagal s 7:5 in 6:3. Med najboljših osem se je uvrstil tudi Španec Carlos Alcaraz, ki je bil s 6:4 in 6:2 boljši od Rusa Romana Safjulina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Srbski tenisač Novak Đoković je brez težav premagal Dominika Koepferja in se uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka 11. igralec sveta, Grk Stefanos Cicipas. Trikratni zmagovalec grand slama v Roland Garrosu za zdaj na olimpijskem turnirju še ni izgubil niza.

"Po pravici povedano, sem čisto moker. Dan je zelo, zelo vlažen, bolj, kot je bil včeraj. Upal sem, da bo deževalo, da bo nekoliko ohladilo temperaturo in zrak. Ampak je, kar je. Nekako moraš sprejeti pogoje, ki so enaki za vse, zato moraš poskušati iz tega potegniti najboljše," je dejal zmagovalec 24 turnirjev za veliki slam.

Novak Đoković se je z zmago nad Dominikom Koepferjem uvrstil v četrtfinale olimpijskega turnirja.
Novak Đoković se je z zmago nad Dominikom Koepferjem uvrstil v četrtfinale olimpijskega turnirja. FOTO: Profimedia

Med najboljših osem igralcev olimpijskega teniškega turnirja se je uvrstil tudi Carlos Alcaraz, ki je Đokovića letos premagal v finalu Roland Garrosa in Wimbledona. Španec je bil s 6:4 in 6:2 boljši od Romana Safjulina, enega redkih ruskih športnikov, ki v Parizu lahko nastopa pod nevtralnimi simboli. V četrtfinalu se bo pomeril z Američanom Tommyjem Paulom, devetim nosilcem turnirja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

21-letnika pa nocoj čaka še en dvoboj, in sicer bo z Rafaelom Nadalom nastopil v četrtfinalnem obračunu v kategoriji dvojice. Špancema bosta nasproti stala Američana Austin Krajicek in Raajev Ram.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.