Pariz 2024

Čeh: Panoga je v zlati dobi

Pariz, 08. 08. 2024 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Sanja Modrić
Komentarji
1

Kristjan Čeh je na olimpijskih igrah v Parizu v sredo prišel do četrtega mesta. Čeprav ambicij po kolajni pred začetkom iger ni skrival, pa je tokrat za stopničke nekaj zmanjkalo. V slovenski hiši je imel bučno podporo navijačev, ki so si tekmovanje ogledali na velikem zaslonu. Kljub vsemu Čeh poudarja, da tekma ni bila slaba in je rezultat vseeno dober.

"Ja, seveda se danes že počutim bolje. Ko pogledam za nazaj, lahko rečem, da ni bila slaba tekma. Rezultat je bil kar dober. To je bila moja tretja najdaljša tekma v sezoni. Tako, da lahko rečem, da nisem slabo tekmoval. Šlo je za zgodovinsko tekmo in tudi največ do sedaj je bilo potrebno pokazati za medalje," je po prespani noči povedal Kristjan Čeh. Čeprav mu medalje na olimpijskih igrah ni uspelo osvojiti, pa metalec diska poudarja: "Panoga je zares v zlati dobi in konkurenca je izjemna. Toliko je ljudi, ki je sposobnih vreči več kot 68 metrov. Nerealno, vse skupaj je na vrhuncu."

Čeh je na olimpijskih igrah prvič nastopil v Tokiu, ki pa so bile zaradi koronavirusa brez gledalcev. Takrat je dosegel peto mesto. No, v Parizu, kot pravi je bila atmosfera prava navijaška. "Vzdušje na stadionu je bilo izjemno, vsi so tukaj navijali. Ljudje ti dajo spodbudo in dodatno moč. Zares je bilo dobro tekmovati," je še dejal. Kaj vse je še povedal o svojem nastopu, pa si lahko pogledate v priloženem videu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojer
08. 08. 2024 18.23
Imel je možnosti. Ob gledanju njegovih metov, se mi je zdelo, da je bil pri prvih dveh zagnan, tekmovalen, potem pa, potem pa..... škoda da .... Kljub temu čestitke za doseženo.