Olimpijske igre

Osip favoritov: Po Sinnerju olimpijski nastop odpovedala še Rune in Murray

Pariz, 25. 07. 2024 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
0

Potem ko je nastop na olimpijskem turnirju v Parizu zaradi bolezni odpovedal prvi teniški igralec sveta, Italijan Jannik Sinner, sta se individualnim olimpijskim bojem odpovedala še najboljši danski igralec Holger Rune in dvakratni olimpijski zmagovalec Andy Murray. 21-letnik je sporočil, da ga v Parizu ne bo zaradi poškodbe levega zapestja, Britanec pa se bo osredotočil na tekmovanje v dvojicah.

Holger Rune
Holger Rune FOTO: AP

Holger Rune bi moral ta teden nastopiti na turnirju v Umagu, a je zaradi poškodbe odpovedal nastop. Na njegovo žalost mu ni uspelo okrevati, zato je bil prisiljen odpovedati tudi olimpijske igre.

"Resnično mi je žal, da ne bom mogel tekmovati na olimpijskih igrah. To je nekaj, česar sem se veselil," je Rune zapisal na omrežju X.

"Vso sezono sem igral z bolečinami v zapestju," je ta čas 16. igralec sveta zapisal na Instagramu: "Zato moram zdaj zdravniška priporočila jemati resno. Olimpijske igre bom spremljal od doma."

Rune je nazadnje tekmoval prejšnji teden v Hamburgu, kjer je predal četrtfinalni dvoboj.

Murray cilja na medaljo v dvojicah

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray ob koncu kariere ne bo nastopil v posamični konkurenci na olimpijskem turnirju v Parizu. S to odločitvijo se je želel popolnoma osredotočiti na dvojice z Danom Evansom, s katerim merita na medaljo, je dvakratni olimpijski prvak (2012, 2016) povedal za britanski BBC.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: AP

37-letnik je v ponedeljek uradno naznanil, da bo po olimpijskem turnirju, njegovem že petem v karieri, za vedno postavil lopar v kot. Sporočil je, da je prispel v Pariz na svoj "zadnji teniški turnir v karieri".

Leta 2012 je na domačih igrah v Londonu osvojil zlato med posamezniki in srebro v mešanih dvojicah. Štiri leta pozneje je nekdanji prvi igralec sveta osvojil zlato olimpijsko medaljo tudi v Rio de Janeiru. V Braziliji je vodil britansko ekipo kot zastavonoša na otvoritveni slovesnosti na stadionu Maracana.

Olimpijski turnir v tenisu bo v Parizu od 27. julija do 4. avgusta. Žreb olimpijskega turnirja bo v četrtek ob 11. uri, prvi nosilec pa bo Srb Novak Đoković.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.