Olimpijske igre

Nina Kostanjšek osemnajsta na olimpijskih igrah

Pariz, 03. 08. 2024 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska veslačica Nina Kostanjšek je na olimpijskih igrah v finalu C zasedla zadnje, šesto mesto s časom 7:39,00 minute. To ji je na reki Marni skupno prineslo končno osemnajsto mesto na poletnih OI.

"Na žalost se danes ni končalo, kot sem si želela, saj so bile tekmice danes močnejše, realno pa sodim kakšno mesto višje. Kaj se je zgodilo, bi težko rekla. Sama mislim, da je tekma zame predolga. Letos sem že zaključila sezono, nato pa sem se pred mesecem dni po premoru vrnila v trening, ko sem dobila vabilo za olimpijske igre. Verjetno je ta pavza kriva, da mi je malo zmanjkalo energije," je po tekmi dejala Nina Kostanjšek, ki je z olimpijskim nastopom izpolnila enega svojih športnih ciljev v karieri.

"Ne vem, kako bo naprej. Sem polno zasedena in seveda bi bilo lažje, če bi samo trenirala. Sem pa tudi oseba, ki ima rada šport, ki ima rada še nekaj za zraven. Kako bo šlo naprej, ne vem. Zanesljivo pa bom septembra nastopila na domačem državnem prvenstvu," je še dejala 31-letna zobozdravnica.

Nina Kostanjšek
Nina Kostanjšek FOTO: Veslaška zveza Slovenije

Danes je na sporedu tudi končna odločitev veslačic za kolajne.

Od Slovencev je od veslačev na pariških igrah nastopil še Isak Žvegelj, ki je bil v finalu D na 2000 metrov četrti, skupno pa 22. na teh OI.

Slovensko veslanje je imelo prvič po 12 letih znova svojega predstavnika na olimpijskih igrah. Oba slovenska tekmovalca sta v Parizu nastopila s posebnim povabilom po odpovedi tekmecev.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
03. 08. 2024 12.15
Tudi to je cisto lepo.