Pariz 2024

Dekleta morajo uživati v prigaranem

Pariz, 26. 07. 2024 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Nina Jeriček je pred sedmimi leti v dresu Krimovk sklenila uspešno športno pot. Dres slovenske izbrane vrste je nosila 10 let, zbrala blizu 80 nastopov, danes pa z užitkom gleda reprezentantke, ki so si zagotovile nastop na olimpijskem turnirju.

Na obrobju Pariza si je dom s partnerjem ustvarila Nina Jeriček. Nekdanja slovenska reprezentantka je rokometne dvorane ob selitvi v Francijo zamenjala s pisarno, postala mama in začela živeti življenje navadnih smrtnikov. "Ritem je malce drugačen, a glede na to, da delam v prodaji, da pokrivam tržišče Slovenije in nekdanje skupne republike, dnevno čutim tisto domačnost," razmišlja nekdanja rokometašica, ki je bila na uspešni športni poti kot članica francoskega Nimesa razglašena tudi za najboljšo levo zunanjo igralko francoskega prvenstva.

Rokomet je ostal njena prva športna ljubezen, danes je neskončno vesela dosežka slovenske ženske izbrane vrste, ki se je prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre. Sploh ker so v zasedbi Dragana Adžića tudi posameznice, s katerimi se je družila in trenirala na reprezentančnih akcijah. "Želim si, da dekleta ne bi čutila pretiranega stresa na tekmovanju in bi uživala v tem, kar so si prigarala," dodaja nekdanja rokometašica, ki je v slovenskem prostoru nosila dres Celja, Žalca, Olimpije in Krima.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.