Olimpijske igre

Anita Horvat ostala brez polfinala

Pariz, 03. 08. 2024 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska atletinja Anita Horvat je na olimpijskih igrah v Parizu ostala brez nedeljskega polfinala v teku na 800 metrov. Dopoldne je nastopila v repasažu, s časom 2:00,56 minute je v svoji skupini osvojila četrto mesto ter OI končala kot 28. S tem je za 24 stotink zaostala za svojim najboljšim letošnjim izidom 2:00,32 minute.

Anita Horvat je v petkovih kvalifikacijah zgrešila neposredno uvrstitev v polfinale, a si s tem še ni povsem zaprla vrat za polfinale. Danes jo je čakala še ena priložnost, a njen nastop ni zadoščal za nadaljevanje tekmovanja.

V polfinale je vodila le zmaga v skupini, napredovali pa sta še dve najhitrejši po času iz vseh skupin. V drugi skupini, kjer je bila tudi slovenska predstavnica, srebrna na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu, je bila najboljša Francozinja Anais Bourgoin (1:59,52).

Horvat je bila precej razočarana po petkovih kvalifikacijah, njeno ne preveč prešerno razpoloženje pa je bilo predvsem posledica težav, ki jih je imela na progi, ko so jo tekmice "odnesle iz prve proge na tretjo in nazaj na prvo in se je komaj zadržala na nogah".

Anita Horvat ostala brez polfinala
Anita Horvat ostala brez polfinala FOTO: Olimpijski komite Slovenije

 "Včeraj je bilo lažje teči, ker je bila večerna tekma in se ni poznala utrujenost, ampak danes ni bilo tistega bližnjega padca, ki se mi je primeril včeraj. Včeraj in danes so bili plusi in minusi, v bistvu si nimam česa očitati, dala sem vse od sebe, lahko sem zadovoljna sama s sabo. Včeraj sem imela malo smole, danes pač malo utrujenosti," je povedala Horvat, ki je seveda upala, da bo tekla še v nedeljo, takšen je bil tudi načrt.

"Sem si zamislila čisto drugačno taktiko, kot sem jo na koncu izpeljala. S trenerjem sva predvidevala, da bo tek v prvem krogu malo počasnejši in bi šla mogoče malo bolj na rep skupine, da ne bi spet prišlo do kakšnega prerivanja, ampak hitro sem videla, da bo tek hitrejši od predvidevanj, tako da je bilo kar prav, da sem se postavila malo bolj v ospredje in pač tekla v ospredju," je strnila vtise.

Anita Horvat
Anita Horvat FOTO: Profimedia

Sedemindvajsetletna Horvatova je drugič nastopila na olimpijskih igrah, pred tremi leti je v Tokiu tekla še na 400 metrov, kjer je slovenska rekorderka, in osvojila 28. mesto. Potem se je dokončno preusmerila v teke na dva stadionska kroga.

Že v petek dopoldne je v kvalifikacijah obstala Lia Apostolovski v skoku v višino, v petkovem večernem programu pa sta izpadli še Klara Lukan v teku na 5000 metrov in Neja Filipič v troskoku.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
03. 08. 2024 18.33
+1
Saj to se je ze pred OI vedelo da nebo nic od nje.skoda davkoplacevalskih€€€
flojdi
03. 08. 2024 15.55
+1
Cez 4leta pa na novo moznost.
Bigbadjohn
03. 08. 2024 13.44
+4
Ni ostala brez polfinala, le uvrstila se ni vanj!