Šport

Olimpiji nove točke

Ljubljana, 28. 12. 2007 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
12

Ljubljanski hokejisti so na domačem ledu ugnali celovški KAC, medtem ko Jeseničani sklonjenih glav zapuščajo Dunaj.

Jeseničani se z Dunaja vračajo sklonjenih glav.
Jeseničani se z Dunaja vračajo sklonjenih glav. FOTO: Damjan Žibert

Jeseniški hokejisti so bili na Dunaju preslab tekmec za letečega nasprotnika (4:1), ki je vse od začetka druge tretjine narekoval visok tempo. Poizkusi varovancev Kima Collinsa so bili vse bolj redki, pred 4300 gledalci pa so se železarji trudili, da bi vsaj ob določenih delih druge tretjine zaustavili nalete igralcev iz avstrijske prestolnice. Redke priložnosti je brez večjih težav zaustavljal najboljši vratar lige EBEL Sebastian Carpentier, tako da je bilo po 40. minutah obračuna praktično vse odločeno (3:1).

Rdeči železarji so kljub vsemu še vedno poizkušali s streli od daleč presenetiti favoriziranega domačina, a jim skorajda nič ni uspevalo. V trenutkih, ko so prišli do manjše terenske premoči pa jih je z zadetkom na realna tla spustil Marc Tropper. Gorenjci se tako v domovino vračajo sklonjenih glav, kljub vsemu pa dunajski viri nazorno govorijo o tem, da tudi sodniki niso bili na nivoju derbija.

Dunaj – Acroni Jesenice 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Fairchild (22.), Fox (29.), D. Rodman (39.), Tropper (53.) ; Kranjc (3.)

Hokejisti ZM Olimpije so v Tivoliju slavili proti celovškem KAC-u.
Hokejisti ZM Olimpije so v Tivoliju slavili proti celovškem KAC-u. FOTO: Damjan Žibert

Veliko boljše pa se po tekmi počutijo igralci iz Tivolija. Hokejisti ZM Olimpije so namreč po silni borbi, tudi proti delilcem pravice, vknjižili nov par točk. Zmaga proti neugodnem KAC-u je bila več kot zaslužena. Sploh potem ko je ob koncu druge tretjine, zaradi pojasnjevanja sodniku, za deset minut moral na klop za kaznovane igralce Brendan Yarema, sicer strelec enega zadetka.

V razburljivem in izenačenem obračunu pred nabito polnimi tivolskimi tribunami pa so ljubitelji te atraktivne igre videli kar 7 zadetkov; štirje ploščki so končali za hrbtom vratarja Andrewa Vernerja, medtem ko so morali igralci iz slovenske prestolnice trikrat pobrati ploščico iz svoje mreže.

ZM Olimpija – KAC 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)

Yarema (12.), Zupančič (30.), Avgustinčič (31.), Kužnik (38.); Craig (7.), Tory (23.), Arlbrandt (34.)

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
29. 12. 2007 14.08
Rosomoh, niti slučajno. Oba slovenska kluba naj ostaneta v EBEL ligi in premagata zakulisne igrice, spletke in goljufive jodlarske sodnike! TO hočemo. Sicer pa saj razumem ta zelene, pač, prvo leto v ligi pa to, to pač ni DP kjer bi bila HZS glavna pa sproti spreminjala pravila da bi šla Olimpiji na roko, pa odpisala dolg, pa to... Pa če se spomnimo, letos bosta Olimpija in Jesenice v DP prišli šele po koncu lige EBEL, lani so morali Jeseničani hkrati igrati na dveh frontah, letos se je pa dalo vse zrihtat... Politika je kurba tudi v športu. Ampak trenutno je treba sesut jodlarje.
rosomoh@email.si
29. 12. 2007 11.44
Ja,če sklepam po mnenjih nekaterih vsevednih komentatorjev tukaj bi bilo najbolje,da oba slovenska kluba gresta nazaj v slo ligo in se umakneta zakulisnim igricam,spletkam in goljufivim jodlarskim sodnikom.
JanZ
29. 12. 2007 09.11
Itak da je jodlarski hokej vsaj za en velik kakovostni razred nižje od slovenskega in itak da jodlarski sodniki neuspešno poskušajo dokazat nasprotno! Naredimo za hec le z igralcev, ki igrajo v ligi EBEL eno slovensko in eno avstrijsko ekipo in dajmo tujce med gledalce, pa se bo nazorno pokazalo, kdo so nosilci te lige, pa lahko še 10 jodlarskih sodnikov za Avstrijce igra.... Se pa bojim, da je ta redni del le uvod v končnico, kjer lahko pričakujemo še veliko večje svinjarije, kot smo jim bili priča doslej! Lanskoletne jeseniške izkušnje so več kot zgovorne, saj so se po igri in po številu regularnih golov več kot zasluženo uvrstili med prve 4, a so jim sodniki to pač odvzeli!¨Pa ne govorim o zadnji tekmi, kjer je bilo sojenje še kar regularno, oškodovani so bili že prej. Ne morem pa tudi mimo komentarja komentatorja hokeja na tej spletni strani!! Več kot očitno je goreč privrženec Olimpije, še bolj očitno ne prebavlja Jesenic, kar v njegovem prostem času niti ni nič narobe, ampak če se že spravi tu kaj pisat, naj se pa končno začne obnašat profesionalno!! V mislih imam prav vse poste doslej, ko so bili Jeseničani ob vsakem porazu ponižani, razbiti, sklonjenih glav, slabi na ledu - ko pa so izenačili rekord v ligi EBEL, pa je bila novica dneva za tega mojstra - da je odstopil Rahmatulin, rekord pa je očitno z velikim cmokom v grlu vendarle nekako objavil šele po protestu bralcev!!
DarthRevan
29. 12. 2007 01.43
Saj so sodniki tudi nas na Dunaju jebali. Itak, pristransko proavstijski, jodlarski sodniki. Finale Jesenice-Olimpija? To bi bilo pa fajn! Da pokažemo tem vindišarjem kje se hokej igra!
impress_me_baby
29. 12. 2007 00.32
jaaa leicy ane! js sm tud bla & morm priznt da se mi je kr rahlo cufal (LoL) od teh sodnikov k so bli pa res nefer do ns :P sei drgač pa važn da smo zmagal :)
leicy
29. 12. 2007 00.13
Sm bla na tekmi Olimpija:KAC=P Smo dobr navijal=P Sam tok k so ns pa sodniki hotl zajebat.. Pa jim ni uspel.. Prokleti jodlarji... =D In na konc nm grejo še pet Jesenice šampijon=D Smehi... Res je blo hudo;) Suprca vzdušje=)
Joža3343
28. 12. 2007 23.43
Bravo OLIMPIJA, škoda za Jesenice sam ni vazn, pomembno je da spravimo oba Slovenska kluba naprej in pokažemo Avstrjicom kako se igra hokej s finalom Olimpija-Jesenice :D
jimi.hendrix@email.si
28. 12. 2007 22.11
Škoda za Jesenice, pa drugič boljše. Bravo Olimpija, dejmo pokazat Avstrijcem in sodnikom SLOVENSKI hokej. lp
DarthRevan
28. 12. 2007 21.41
Še 2 kroga do konca. Jeseničani bojo med prvimi 3, pa če pomagajo Olimpiji in premagajo Graz bo Olimpija tud vsaj 8. Samo nekaj, Dragonsi: Olimpiji privoščim da se uvsrti naprej, ampak pazite se sodnikov. Naredili bojo vse da bi šla naprej VSV in Graz, Olimpij in Alba pa izpadli.
DarthRevan
28. 12. 2007 20.11
Žal ne. Live score je na sport1.at 1:1 trenutno na dunaju.
sakalchy@gmail.com
28. 12. 2007 19.58
a mogoce kdo ve, ce je na kakem TVju tekma v zivo (na TVS2 in sportklub zal ni)
Patrik_k
28. 12. 2007 19.27
nej zmagajo jesenice, žabarji zgubite!!!