Šport

Odločili kazenski streli

Jesenice, 27. 10. 2006 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acroni Jesenic so po kazenskih strelih premagali beljaški VSV s 3:2.

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 13. kroga avstrijske lige Ebel po kazenskih strelih premagali beljaški VSV s 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 1:0).

V drugem delu so Jeseničani igrali odlično in nenehno ogrožali vrata gostov
V drugem delu so Jeseničani igrali odlično in nenehno ogrožali vrata gostov FOTO: POP TV


Obračun s sosedi z druge strani Karavank so v jeseniškem taboru nestrpno pričakovali, saj so se z zadnjega gostovanja v Innsbrucku vrnili z zmago in prazno mrežo. Začetek je bil prav sanjski. Že v 22. sekundi tekme je zadel David Rodman, ki je vratarja Bernharda Starkbauma premagal iz neposredne bližine. V nadaljevanju so bili Jeseničani nevarni tudi, ko so imeli na ledu igralca manj, toda Tomaž Razingar je sam želel opraviti vse pred vrati Beljačanov. Ti so prvi pravi napad izvedli šele v peti minuti, dve minuti kasneje pa kronali prednost dveh igralcev več. S strelom pod prečko je izid izenačil Devin Edgerton. Ritem domačih je po prejetem zadetku padel, gostje so brez težav nadzorovali potek igre in vratar Seamus Kotyk je moral nekajkrat dobro posredovati.

V drugem delu so Jeseničani igrali odlično in nenehno ogrožali vrata gostov. Začeli so sicer z napako, ko so ob prednosti igralca več izgubili plošček in je imel Marc Brown iz protinapada priložnost za zadetek, toda po obrambi Kotyka so se razživeli domači napadalci. David Rodman ni bil natančen iz bližine, zato pa je Tomi Hafner v 28. minuti presenetil gostujočega vratarja s silovitim strelom z modre linije in poskrbel za navdušenje na tribunah. Le minuto kasneje je imel isti igralec po samostojnem prodoru priložnost za še en gol, a je bil Starkbaum tokrat bolj zbran. Nevarne akcije so si nato kar sledile, Mitja Sotlar, Razingar in Peter Rožič so bili vseskozi nevarni pred beljaškim golom, a je ostalo pri 2:1.

Zadnji del je bil spet slabši: gostje so hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke, domači pa so se osredotočili na branjenje prednosti. V napadu je bil s protinapadi preveč osamljen in neuspešen Razingar, znova pa je šepal izkoristek ob številčni premoči, saj v tem elementu domači nikakor niso znali zadeti. Beljačani so v želji po izenačenju silovito pritiskali in stiskali domače v njihovo obrambno tretjino, vendar so bili streli Wolfganga Krompa in Daniela Gauthierja nenatančni. Domači so zdržali skoraj do konca, a je 50 sekund pred piskom sirene izenačil Michael Stewart; takrat je VSV igral brez vratarja in s šestimi igralci v polju. Petminutni podaljšek ni prinesel odločitve in o zmagovalcu so odločali kazenski streli, edini strelec Razingar pa je zagotovil, da sta doma ostali obe točki.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 3000, sodniki: Ira, Rambausek, Wohlmut (vsi Avstrija).

Strelci: 1:0 D. Rodman (Pretnar, Varl, 1.), 1:1 Edgerton (Kromp, Lanziger, 8.), 2:1 Hafner (Fox, 28.), 2:2 Stewart (Gauthier, Bousquet, 60.); kazenski streli: Razingar za Acroni Jesenice.

Kazenske minute: Acroni Jesenice 8, VSV Beljak 14.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joužek.hc
27. 10. 2006 22.15
CARJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!