Šport

Odločil je podaljšek

Celovec, 26. 12. 2006 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 32. kroga avstrijske lige Ebel v Celovcu premagali domače moštvo KAC.

Ko si v Celovcu nasproti stojita moštvi z obeh strani Karavank, je to za navijače obeh ekip pravi hokejski praznik. Skoraj pettisočglava množica, med katerimi je bilo vnovič skoraj 500 jeseniških navijačev, je pripravila pravi spektakel, zaostajali pa niso niti akterji na ledeni ploskvi. Začetek tekme je pripadel gostom, ki so imeli že po minuti in pol kar dva igralca več, a so domači kljub nenehnim napadom Železarjev mrežo ohranili nedotaknjeno, v vratih pa je svoje dodal še odlično razpoloženi Andrew Verner. Po koncu kazni za domača hokejista pa je goste rešil Gaber Glavič - poškodovani prvi vratar Jeseničanov Seamus Kotyk bo z ledu odsoten vsaj deset dni - z dvema imenitnima obrambama. Zadetek gostov je ves čas visel v zraku, zanj pa je v sedmi minuti poskrbel Tomaž Razingar z natančnim strelom po prečko. Sledilo je novo obleganje domačih vrat, za +2 pa je poskrbel vnovič zelo razpoloženi Marcel Rodman. Toda domači se niso predali kljub zaostanku, izid so znižali po slabi minuti, Železarji pa so se spet odlepili. A ne za dolgo, po vsega 13 sekundah so Celovčani prišli vnovič le na gol zaostanka, da se bo tekma sprevrgla v srhljivko, pa je z izenačenjem tri sekunde pred prvim piskom sirene nakazal Anthony Iob.

Hokejisti Acronija so vnovič prišli v vodstvo, ko je po vsega dobrih dveh minutah druge tretjine Aleš Kranjc zadel s "projektilom" z modre črte. A se je veselje ponovno kmalu končalo, tokrat po dveh minutah in pol, za vnovično vodstvo slovenske ekipe pa je poskrbel starejši Rodman. V zadnjem delu so Jeseničani gospodarili na ledu, polne roke dela je imel domači vratar, ki mu je po strelu Foxa v 52. minuti plošček ušel preko golove črte, toda sodnik tega ni dobro videl, zato je zadetek razveljavil. Sledilo je nekaj nevarnih napadov domačih, kar se jim je obrestovalo pet minut in pol pred koncem z izenačujočim golom Intranuova. V podaljšku sta imeli obe ekipi po tri priložnosti, ko pa se je že zdelo, da bodo odločali kazenski streli, je Aaron Fox le 27 sekund pred koncem z mojstrskim udarcem gostom zagotovil zmago.

Jeseničani bodo v zadnji tekmi iztekajočega se leta v petek igrali z ekipo iz Salzburga, ki je tokrat v derbiju vodilnih po kazenskih strelih z 2:1 ugnala beljaški VSV.

*Sejemska dvorana, gledalcev 4800, sodniki: Berneker, Peiskar, Riener (vsi Avstrija).
*Strelci: 0:1 Razingar (7.), 0:2 M. Rodman (Kranjc, Fox, 17.), 1:2 Norris (Iob, Intranuovo, 18.), 1:3 Polončič (M. Rodman, 19.), 2:3 Horsky (Harand, 19.), 3:3 Iob (Norris, Rebek, 20.), 3:4 Kranjc (Robar, Fox, 23.), 4:4 Iob (Hinz, 26.), 4:5 M. Rodman (D. Rodman, Polončič, 35.), 5:5 Intranuovo (Iob, 54.), 5:6 Fox (65).
* Kazenske minute: KAC Celovec 30 + 10, Acroni Jesenice 22.


Izidi:

||Vienna Capitals - Graz 99ers | 7:3 (4:2, 0:0, 3:1)
Innsbruck - Black Wings Linz | 4:7 (2:1, 1:3, 1:3)
KAC Celovec - Acroni Jesenice | 5:6 (3:3, 1:2, 1:0; 0:1)
Red Bull Salzburg - VSV Beljak | 2:1 (0:1, 0:0, 1:0; 1:0)||

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.