Odbojka

'Želimo si, da Stožice pokajo po šivih'

Fukuoka, 09. 06. 2024 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovensko moško odbojkarsko izbrano vrsto je še drugi zelo uspešen turnir v letošnji izvedbi Lige narodov. Na potrditev olimpijske vozovnice bodo morali varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja še malce počakati. Natančneje do zadnjega turnirja, ki bo na sporedu med 18. in 23. junijem v ljubljanskih Stožicah.

Drugi turnir na Japonskem je ponudil še boljši obraz slovenskih odbojkarjev, ki so pred današnjim zadnjim obračunom proti Bolgariji, ki so ga dobili z gladkih 3:0 v nizih, vzeli skalp tudi renomirani reprezentanci Brazilije. 

Pred tem je pred kapetanom Tinetom Urnautom, Klemnom Čebuljem in druščino orožje položila še izbrana vrsta Turčije, ki nas je pošteno namučila v osmini finala lanskega evropskega prvenstva v Bolgariji. Kakor koli, selektor Gheorghe Cretu je lahkO še kako zadovoljen s predstavami svojih varovancev v Fukuoki. Ti so lahko pred zadnjim turnirjem Lige narodov v Ljubljani zelo optimistični v boju za tako želeno olimpijsko vozovnico.

Tonček Štern je bil ob kapetanu Tinetu Urnautu in Klemnu Čebulju eden od najbolj razigranih slovenskih reprezentantov na turnirjih Lige narodov v Turčiji in na Japonskem.
Tonček Štern je bil ob kapetanu Tinetu Urnautu in Klemnu Čebulju eden od najbolj razigranih slovenskih reprezentantov na turnirjih Lige narodov v Turčiji in na Japonskem. FOTO: Odbojkarska Zveza Slovenije

Vseh osem dozdajšnjih obračunov v Turčiji in na Japonskem je potrdilo, da je Slovenija še naprej svetovna odbojkarska velesila, ki zgolj zahvaljujoč zapletenemu in precej nerazumljivemu točkovnemu sistemu Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) še ni potrdila odhoda v Pariz, kamor glede na kakovost in rezultatsko uspešnost v zadnjem desetletju nedvomno spada. Posledično so želje naših reprezentantov in strokovnega vodstva, da bi imeli na zadnjem turnirju v Ljubljani čim bolj številčno in bučno podporo s tribun, več kot razumljive.

Reprezentanti na čelu  selektorjem Cretujem so si pomoč nabito polnih stoženskih tribun nedvomno zaslužili, kar je po tekmi z Bolgari izpostavil tudi neuničljivi slovenski kapetan Tine Urnaut. "Vesel sem, da smo premagali Bolgarijo. Oni niso imeli ničesar za izgubiti in so zelo agresivno vstopili v tekmo. Pomembno je bilo, da smo bili mirni v težkih trenutkih. Osvojene točke so zelo pomembne, zdaj pa jih moramo nadgraditi v Ljubljani. Upam, da bodo naši izjemni navijači spet ustvarili fantastično vzdušje v Stožicah kot na vseh velikih tekmovanjih doslej. Želja nas vseh je, da bi dvorana pokala po šivih," je več kot jasen 36-letni Korošec.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radar
09. 06. 2024 21.32
Karte imamo, tako, da bomo navijal v Stožicah. Bravo naši!
levnuh, ne svecko
09. 06. 2024 20.50
+1
Dragi administrator, danes smo 10.6. nedelja in premagali smo Bolgare s 3:0! Vidim in berem, da si naredil domačo nalogo in popravil članek. Priden! Sedi 4!
baldahin
09. 06. 2024 19.41
+1
ampak zdaj pa smo že res bolj blizu od čist čist čist blizu, anee
kala 09
09. 06. 2024 19.35
+0
Če bo karta 10 evricev bodo pokale stožice,če bodo pa 50 evricev pa žal ne bodo.Fantje odlični ste
Minerva
09. 06. 2024 19.53
+0
bodočipartizan
09. 06. 2024 19.17
+1
to pubeci, za razliko od fusbalerjev, razbili Bolgare! Odbojka je itak edini slovenski ekipni šport, ki je vreden ogleda!