Odbojka

Vinčić: Neverjetno, kaj počnemo in do kod smo prispeli

Ljubljana, 23. 06. 2024 08.56 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., N.M.
Komentarji
6

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je odpihnila sicer nekoliko zarotirano zasedbo trenutnih svetovnih prvakov iz Italije (3:0). Toda slovenski odbojkarji so si enotni, Italija je še vedno premogla izjemno kakovostne posameznike, čez katere so se naši fantje prebili na vrh lige narodov in na drugo mesto svetovne jakostne lestvice. Nocoj Slovence v Stožicah čaka še dvoboj s Srbijo, s prenosom na Kanalu A od 20.00 dalje.

Več videovsebin
  • Jan Kozamernik po novi slovenski zmagi
    02:02
    Jan Kozamernik po novi slovenski zmagi
  • Tonček Štern po zmagi nad Italijo
    01:26
    Tonček Štern po zmagi nad Italijo
  • Klemen Čebulj po zmagi nad Italijo
    01:28
    Klemen Čebulj po zmagi nad Italijo
  • Dejan Vinčić po tekmi z Italijo
    01:03
    Dejan Vinčić po tekmi z Italijo
  • IZ 24UR: Pred tekmo Slovenija - Italija
    03:40
    IZ 24UR: Pred tekmo Slovenija - Italija
  • IZ 24 UR: Pogovor z Dejanom Vinčićem
    01:40
    IZ 24 UR: Pogovor z Dejanom Vinčićem

"Neverjetno, kaj počnemo in do kod smo prispeli. Polna dvorana in energija, ki je bila prisotna, to je res nekaj neverjetnega. Odlično smo se pripravili na Italijane, vedeli smo, da ne bo lahko, čeprav niso nastopili z najboljšo ekipo, ampak ti fantje igrajo v močnem italijanskem prvenstvu," je poudaril podajalec Dejan Vinčić

Z njim se je strinjal tudi selektor Gheorghe Cretu: "Ni pomembno, kdo je igral, to je še vedno Italija, to so dobri igralci, dva izmed njih sta celo osvojila Ligo prvakov." 

Slovenci so sicer povsem nadigrali naše zahodne sosede, vsi trije seti so brez težav pripadli slovenskim odbojkarjem.

"Na igrišče smo stopili od prve točke s pravim pristopom, nismo jim dali niti za sekundo dihati, kar je bilo vidno po igri in po rezultatu. Iz tekme v tekmo kažemo naš karakter, kljub utrujenosti in ostalim dejavnikom dajemo vedno vse od sebe. Smo v zelo dobri formi skozi celoten turnir in smo zasluženo na prvem mestu lige narodov," je povedal korektor Tonček Štern.

Slovenija se je z zmago prebila tudi na drugo mesto svetovne jakostne lestvice.

"To je fenomenalno, sploh pa veseli dejstvo, da lahko doživljamo te trenutke z našimi navijači. Vzdušje je bilo izjemno, tudi navijači so nam dali tisto dodatno energijo in nas popeljali do zmage," je občutke ob velikem uspehu opisal Štern.

Nad dosežkom pa je bil vidno zadovoljen tudi sprejemalec Klemen Čebulj: "Če bi pogledali 10 ali 15 let nazaj, ko sem se pridružil reprezentanci in smo bili na 37., 38. mestu, si ne bi mogli predstavljati, kako priti do drugega mesta. Res smo presrečni, da lahko igramo pred takšnim občinstvom."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SREBRNIBREG.
23. 06. 2024 16.32
-9
Upam, da se vam sistem ne zruši in obdrżite takšno formo tudi naprej do glavnega tekmovanja na katero ste se uvrstili. Čestitke za vse izredne partije.
Naj bi
23. 06. 2024 13.02
+8
Redek šport, ki ni izgredov. Huliganom odbojka ne zanima preveč. Bravo igralci in navijači.
SAKOSAKO
23. 06. 2024 11.40
+9
Bil v Stožicah in res je bilo vzdušje neverjetno! Težko izgubiš pred takšno publiko, če so bili Italijani oslabljeni je pa to njihov problem ne pa naš!!!
Rothschild1
23. 06. 2024 11.30
+7
Vseeno je, ce so Italijani igrali s pomlajeno reprezentanco. Zmaga je zmaga. Ceprav je na trenutke izgledalo, da igra zrelo mostvo Slovenije z Italijansko mularijo, ki se je v Ljubljano prisla ucit in nabirati izkusnje. Sigurno pa najvec stejejo tekme, ki se bodo igrale v Avgustu. V Parizu.
24bata
23. 06. 2024 10.53
+2
Ekipe do zelo izenačene.
PetindvajsetUR
23. 06. 2024 09.16
+11
Bravo fantje, res vas je uzitek gledati! Na OI pa po medaljo!