Odbojka

Urnaut: Preveč truda smo vložili, da bi v Parizu zgolj sodelovali

Ljubljana, 11. 07. 2024 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., T.V.
Komentarji
7

Slovenska moška članska odbojkarska izbrana vrsta se v teh dneh vneto pripravlja na bližajoči se olimpijski turnir v Parizu. V vmesnem času, natančneje ta konec tedna, pa kapetana Tineta Urnauta in druščino čakajo zadnji trije pripravljalni preizkusi v okviru Wagnerjevega memoriala na Poljskem, kjer bodo merili moči z gostiteljico turnirja, Egiptom in Nemčijo. Slovenski kapetan je zadovoljen s potekom priprav na najpomembnejši turnir v njegovi karieri.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Priprave na turnir na Poljskem
    02:24
    Iz 24UR: Priprave na turnir na Poljskem
  • Kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut pred potjo na olimpijske igre: "V Parizu zagotovo ne bomo samo sodelovali."
    02:59
    Kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut pred potjo na olimpijske igre: "V Parizu zagotovo ne bomo samo sodelovali."

 

Tine Urnaut je pri 36 letih preveč izkušen, da bi se po nepotrebnem "zaletaval" s pompozno nepremišljenimi izjavami. Visoka pričakovanja domače javnosti, ki od olimpijskega turnirja v Parizu pričakuje nič manj kot odličje, je dodaten razlog, da kapetan slovenske odbojkarske reprezentance še pravočasno umiri evforijo.

"Smo v fazi priprav na olimpijske igre, ko so naše noge nekoliko težke zaradi zahtevnih treningov. Zato od turnirja na Poljskem ta vikend ne pričakujem presežkov v naši igri," je na druženju s predstavniki sedme sile pred odhodom v Krakov, kjer izbrance selektorja Gheorgheja Cretuja čakajo obračuni z Egiptom, Nemčijo in gostiteljico Poljsko, uvodoma dejal Urnaut.

Kapetan Tine Urnaut poudarja, da bodo slovenski odbojkarji na olimpijskem turnirju v Parizu vsako tekmo šli na zmago.
Kapetan Tine Urnaut poudarja, da bodo slovenski odbojkarji na olimpijskem turnirju v Parizu vsako tekmo šli na zmago. FOTO: OZS

"O nasprotnikih ne bomo nič kaj preveč razmišljali. Seveda se bomo nanje taktično pripravili in poiskali načine, kako jih zaustaviti. A kar je vedno najbolj važno, je, kaj se dogaja na naši strani mreže, to bomo morali dvigniti na višjo raven. Kvalitetne tekme proti trem kakovostnim ekipam, ki bodo igrale na olimpijskih igrah, nam bodo prišle zelo prav. Izkoristili jih bomo predvsem zato, da bomo skušali izboljšati stvari, za katere vemo, da jih moramo izboljšati in ki nam lahko pomagajo na poti do zmage v vsakem nizu in na vsaki tekmi. Veliko pozornosti bomo morali nameniti vsem lahkim situacijam, ki se bodo pojavljale na tem turnirju," se slovenski kapetan že ozira k najpomembnejšemu turnirju v njegovi karieri in karierah reprezentančnih soigralcev. 

Da slovenski odbojkarji v francosko prestolnico ne bodo šli zgolj sodelovati, je vsem kristalno jasno. "Poglejte, preveč truda smo vložili, da smo se uvrstili na OI in da bi nato v Parizu nekomu izgledali simpatični. Vsako tekmo bomo šli odločno na zmago, premoremo namreč dovolj kakovosti, da se enakovredno kosamo z vsakim tekmecem," še dodaja neuničljivi kapetan Urnaut.   

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mex86
11. 07. 2024 15.37
+2
Veliko je izenačenih reprezentanc upajmo tudi na športno srečo
kala 09
11. 07. 2024 14.39
+1
brezvode
11. 07. 2024 14.02
+2
Držim pesti in navijam za vas ostanite taki kot ste!!!!
juventina10
11. 07. 2024 13.57
+3
bravo,vi,nogometaši in rokometaši.kaj se pa dogaja v košarki,vedo samo oni.
jank
11. 07. 2024 13.52
+5
Vsa čast fantom! Celo leto trenirajo in tekmujejo in nič jim ni težko. Tako uspešni v športu, ki je najbolj razširjen šport na svetu (ni nogomet) so samo zaradi te zagriženosti. Naj jim uspe na težko privatni olimpijadi!
jank
11. 07. 2024 15.59
+2
RUBEŽ
11. 07. 2024 13.10
+4
Bravo, Tine. Tako se govori. Kot pravijo : SPOŠTUJEMO VSAKEGA A SE NOBENEGA NE BOJIMO. Sem prepričan, da bodo odbojkarji naredili resen rezultat na OI. Srečno,