Odbojka

Štern na debiju v Turčiji pokazal svojo nesporno kakovost

Ankara, 14. 10. 2024 20.18 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
0

Trenutno v tujih prvenstvih igra 20 slovenskih reprezentantk in reprezentantov, ki so v sezoni 2024 na uradnih tekmah nastopili v dresu izbrane vrste. Med njimi so se konec tedna najbolj izkazali Klemen Čebulj in Gregor Ropret v poljski ligi ter Tonček Štern v Turčiji, pa tudi Selena Leban v Švici.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tonček Štern je v turškem prvenstvu z Ziraatom zmagal v gosteh pri Istanbulu in k zmagi prispeval 19 točk. Na svojem debiju za moštvo iz Ankare je bil najbolj učinkovit igralec, ob tem pa je dodal še dva asa in blok.

Na Poljskem je Resovia Klemna Čebulja in Gregorja Ropreta premagala Katovice. Ropret je odigral celotno tekmo, Čebulj je igral manj, dosegel pa je en as. Žiga Štern je z Belchatowom klonil v boju z Zakso. 

V italijanskem prvenstvu je bila med slovenskimi igralkami najbolj učinkovita Mija Šiftar, v serie A2 je z 21 točkami Brescii pomagala do zmage nad Leccom. Polnega izkupička sta se v serie A veselila Jan Kozamernik, ki je za Trentino odigral celoten obračun in dosegel sedem točk, ter Rok Možič, ki je bil v zasedbi Verone, a še ni povsem pripravljen za igro.

Pariz je moral pred domačimi navijači priznati premoč Montpellieru, Nik Mujanović je za pariško ekipo dosegel 12 točk, Rok Bračko pa osem.

Uroš Planinšič na Nizozemskem z zasedbo Lycurgusa ni bil kos ekipi Orion Stars. Eva Pavlović Mori se je z Zarečjem na pokalni tekmi, slovenska podajalka je prispevala šest točk, proti Protonu že uvrstila v četrtfinale.

V Švici se je izkazala Selena Leban, ki je ob zmagi Lugana nad Pfeffingenom zbrala 22 točk, v Romuniji pa je Mirta Velikonja Grbac za Dinamo Bukarešto proti Brasovu v statistiko vpisala 12 točk.

V dresu ekipe Wolfdogs iz Nagoje se je prvič predstavil slovenski kapetan Tine Urnaut in japonsko prvenstvo začel z dvema zmagama proti Tokio Greatbears. Nika Markovič za zdaj še ni mogla pomagati ekipi Ageo Medics, saj zaradi zapletov z vizumom še čaka na dovoljenje na nastop.

Alen Pajenk bo prvenstvo v Grčiji začel 26. oktobra.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.