Odbojka

Slovenski odbojkarji na zmago tudi proti svetovnim prvakom Italijanom

Ljubljana, 22. 06. 2024 14.23 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko moško odbojkarsko izbrano vrsto sta le še dva obračuna do zaključka rednega dela letošnje izvedbe Lige narodov. V dozdajšnjem delu tekmovanja so varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja svoje delo opravili z odliko. V 10 obračunih so dosegli kar devet zmag in doživeli poraz le proti japonski reprezentanci. Nocoj od 20.00 z neposrednim prenosom na Kanalu A pa bodo kapetan Tine Urnaut in druščina v polnih Stožicah proti svetovnim prvakom Italijanom lovili še 10. zmago v omenjenem tekmovanju.

Slovenski odbojkarji nas v zadnjem desetletju razvajajo z neverjetnimi uspehi. Gre za zelo pozitivno skupino vrhunskih športnikov, ki iz tekme v tekmo premikajo meje mogočega in racionalnega.

Številne zmage v dozdajšnjem delu Lige narodov, ko so med drugim pred našimi odbojkarji orožje položile takšne odbojkarske velesile, kot so Brazilija, Poljska in Francija, dovolj zgovorno pričajo o igralski kakovosti in mentalni stabilnosti slovenske reprezentance. Nocoj bo v Stožicah na sporedu obračun 11. kroga proti svetovnim prvakom Italijanom, ki so na tretji turnir VNL-ja prispeli v mešani zasedbi. Sicer brez številnih zvezdnikov, a širina igralskega kadra je pri naših zahodnih sosedih tako velika, da se jim to ni poznalo v igri na dozdajšnjih dveh turnirjih v Turčiji in na Japonskem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Italijani bodo zagotovo motivirani in lačni zmage. Čeprav jim manjka nekaj nosilcev, so odlična ekipa, njihovi igralci so člani največjih klubov, na taki ravni zagotovo znajo igrati. Prav gotovo nam ne bo lahko. A če bomo dobro servirali in igrali blok obrambo, kot smo jo do zdaj, mislim, da rezultat ne bo vprašljiv," pravi organizator igre Gregor Ropret, ki je vesel dejstva, da se je Slovenija prebila na neverjetno 3. mesto na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze in bi z morebitno nocojšnjo zmago brez izgubljenega niza na 2. mestu prehitela še zahodno sosedo. 

To bi jo posledično uvrstilo med nosilce pri žrebu skupin olimpijskega turnirja v Parizu. "Res bi bilo fantastično, če bi se nam uspelo prebiti na drugo mesto. To bi pomenilo, da bi bili pri žrebu skupin za olimpijske igre med nosilci v prvem bobnu. A gremo tekmo po tekmo. Naš cilj je, da tu v Stožicah dobimo preostali dve tekmi, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," še dodaja izkušeni Ropret. Slovenija se bo v nedeljo pomerila še s Srbijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
22. 06. 2024 17.56
+5
Fantje, le hrabro. Se vidimo v Stožicah. In veselje ob zmagi.
Rožice so zacvetele
22. 06. 2024 17.20
+6
Dajmo fantje, Slovenija je z vami.
mariborviola
22. 06. 2024 16.30
+3
Komu je jasno, da je Slovenija prva z 23 tockami