Odbojka

Slovenske odbojkarice še drugič poražene v srebrni evropski ligi

Lizbona, 01. 06. 2022 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svoji tretji tekmi srebrne evropske lige zabeležila drugi poraz. Po Švedski v Mislinji so morale varovanke Marca Bonite v Viana do Castellu priznati premoč tudi Portugalski, ki je bila boljša z izidom 3:0 (21, 14, 22).

Slovenke so tekmo dobro začele, v prvem nizu so bile gostiteljicam enakovredne vse do izida 19:19, končnico pa niso odigrale, kot bi morale, če bi želele povesti. V drugem nizu je nato prišlo do razpada sistema, toda v tretjem so po zaostanku z 0:3 spet zaigrale bolje, toda vseeno ne dovolj, da bi bile vsaj blizu preobrata.

Slovenske odbojkarice so morale priznati premoč portugalski reprezentanci.
Slovenske odbojkarice so morale priznati premoč portugalski reprezentanci. FOTO: CEV

Gostje so bile kar v nekaj elementih boljše od tekmic, glavna razlika pa je bila v uresničevanju napadov, v čemer so bile Portugalke precej boljše. Izstopala je Julia Kavalenka, ki je ob 63-odstotni uspešnosti napada dosegla 20 točk. Gostiteljice so dosegle tudi deset asov, Kovalenka štiri. Pri Slovenkah je bila z 11 točkami najučinkovitejša Mija Šiftar, Saša Planinšec se je izkazala s štirimi bloki.

Naslednjo tekmo bodo Slovenke spet odigrale v Mislinji, ob koncu tedna bodo njihove tekmice Estonke.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.