Odbojka

Saša Planinšec prvič na Poljsko

Ljubljana, 13. 09. 2024 07.50 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska odbojkarska reprezentantka Saša Planinšec bo kariero nadaljevala na Poljskem, kjer jo bomo spremljali v dresu prvoligaške ekipe PGE Grot Budowlani Lodž. 29-letna kapetanka naše izbrane vrste se bo v poljskem prvenstvu dokazovala prvič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Saša Planinšec, ki je kariero začela v mariborski Novi KBM Branik, je v tujino prvič odšla pred sezono 2017/18, ko se je za sodelovanje dogovorila z nemškim prvoligašem Dresdnerjem SC, za katerega bosta v sezoni 2024/25 igrali kar dve naši reprezentantki, Lorena Lorber Fijok in Eva Zatković. Naša odlična srednja blokerka je sezono 2019/20 odprla pri kitajskem prvoligašu Zhejiang Jiaxing Xitang Ancient Town in jo zaključila pri turškem Aydinu Belediyesporu, od koder je odšla v Galatasaray HDI Sigorta. V nadaljevanju kariere se je spet priključila zasedbi Aydina, v zadnji sezoni pa je zopet igrala na Kitajskem, in sicer za ekipo Jiangxi Shangrao Aofei.

Saša Planinšec
Saša Planinšec FOTO: CEV

V poljskem prvenstvu bomo izkušeno srednjo blokerjo, ki se novega izziva že veseli, spremljali prvič: "Zelo sem vesela, da bom igrala za klub s takšno tradicijo in ugledom. Zame bo to prva izkušnja na Poljskem, a sem doslej o sami ligi, klubu in navijačih slišala veliko dobrih stvari. Komaj že čakam, da se sezona začne in upam, da nam bo uspelo doseči visoko zastavljene cilje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

PGE Grot Budowlani Lodž čakajo nastopi v poljskem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, z zasedbo pa bo nastopila tudi v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Po besedah predsednika Marcina Chudzika so se prihoda Slovenke v klubu precej razveselili: "Vesel sem, da se je ekipi pridružila tako izkušena srednja blokerka kot je Slovenka, ki je doslej igrala v več močnih ligah. Pred ekipo je zelo veliko tekem, ne le v domačih tekmovanjih, ampak tudi v elitni Ligi prvakov. Prepričan sem, da bo slovenska odbojkarica še okrepila našo zasedbo."

Ob Planinščevi bodo na Poljskem v sezoni 2024/25 nastopali še trije reprezentanti, Klemen Čebulj, Gregor Ropret in Žiga Štern.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.