Odbojka

Saša Planinšec igralka tekme na Poljskem, Rok Možič se počasi vrača

Ljubljana, 30. 09. 2024 12.13 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarski reprezentanti in reprezentantke Slovenije so že začeli s prvenstvi po vsej Evropi, zato je na vrsti prvi pregled tekem minulega konca tedna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še posebej velja omeniti nagrado za najboljšo igralko tekme, ki jo je v 1. krogu poljske Tauron lige prejela Saša Planinšec, ki se je s svojim Budowlani Lodžem veselila zmage z 0:3 nad Mielecom in v statistiko vpisala kar 14 točk. V ruskem prvenstvu se za zdaj zelo dobro znajde Eva Pavlović Mori, ki je bila kljub porazu njenega Zarečja z Lokomotivom izbrana v najboljšo postavo tedna. Slovensko podajalko danes že čaka obračun z ekipo Proton.

Saša Planinšec
Saša Planinšec FOTO: Aljoša Kravanja

Na Poljskem so moški odigrali že 3. krog prvenstva. Žiga Štern je z Belchatowim prišel že do tretje zmage, tokrat s 3:2 nad Trefl Gdanskom, k njej pa je prispeval 14 točk. Resovia je v gosteh klonila z Zawierciem in doživela drugi poraz. Klemen Čebulj je v statistiko vpisal osem točk, naš podajalec Gregor Ropret pa je dodal eno.

Trentino Jana Kozamernika je italijansko prvenstvo odprl z zmago s 3:1 v gosteh pri Cisterni, slovenski bloker, ki je odigral celoten obračun, je dosegel pet točk. Verona je za uvod gostovala pri aktualnih italijanskih prvakih iz Perugie in izgubila s 3:0. Roka Možiča, ki se počasi vrača na igrišča, smo v udarni zasedbi spremljali le na kratko, v tretjem nizu.

Slovenski odbojkarski reprezentanti so zakorakali v klubsko sezono.
Slovenski odbojkarski reprezentanti so zakorakali v klubsko sezono. FOTO: Damjan Žibert

V Franciji je dober začetek uspel Niku Mujanoviću, ki je odigral celotno srečanje med Paris Volleyjem in Plessis-Robinsonom in dosegel 13 točk ter tudi Roku Bračku, ki je na igrišče prišel že sredi prvega niza ter se izkazal z 11 točkami.

Tudi v nemškem prvenstvu smo za uvod v tekmovanje videli zmago slovenskih predstavnic Lorene Lorber Fijok in Eve Zatković, ki sta v vrstah Dresdnerja s 3:1 slavili nad Aachnom. Lorber Fijokova je odigrala celoten obračun in dosegla 8 točk, Zatkovićeva pa je v igro vstopila v 3. in 4. nizu ter vknjižila dve točki.  

Rok Bračko
Rok Bračko FOTO: OZS

Nekoliko slabše je šlo v 1. krogu švicarskega prvenstva Volley Luganu, ki je klonil z Viteosom, naša sprejemalka Selena Leban pa je za Lugano odigrala celotno tekmo in nanizala šest točk.

Na prve tekme še čakajo Tonček Štern v Turčiji, Mirta Velikonja Grbac v Romuniji, Tine Urnaut in Nika Markovič na Japonskem ter Alen Pajenk v Grčiji. Povsod se bodo prvenstva začela oktobra.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.