Odbojka

Redni del že 'arhiviran', na vrsti je četrtfinale z Argentino

Ljubljana, 24. 06. 2024 12.30 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarji so redni del letošnje izvedbe Lige narodov opravili z odliko. Z razmerjem 11 zmag in le enim porazom (Japonska) so dosegli še enega v nizu neverjetnih mejnikov za slovenski šport nasploh. Varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so navdušili tako v Turčiji in na Japonskem kot za piko na i še v ljubljanskih Stožicah. Zdaj pa kapetana Tineta Urnauta in ostale čaka najpomembnejši del tekmovanja, zaključni turnir v Lodžu, kjer se bodo v četrtkovem četrtfinalu pomerili z Argentino.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ponovno se bodo pomerili z Argentinci
    03:54
    Iz 24UR: Ponovno se bodo pomerili z Argentinci
  • Iz SVETA: Odbojkarji na prvem mestu
    03:06
    Iz SVETA: Odbojkarji na prvem mestu

Argentince so naši odbojkarji že premagali, in sicer minuli torek v Stožicah, ko je četa Gheorgheja Cretuja slavila brez izgubljenega niza. Čeprav se glede na končni rezultat zdi, da se Slovenci na omenjenem obračunu niso niti dobro spotili, je to daleč od resnice.

Gavči so prikazali dobro igro, bili na trenutke enakovreden tekmec Sloveniji, toda niso uspeli ohraniti koraka s (pre)močno slovensko izbrano vrsto. Ta se na Poljsko, natančneje v Lodž, kjer bo od četrtka do nedelje potekal zaključni turnir Lige narodov, podaja kot eden glavnih favoritov za končno zmago. V četrtfinalu jo torej v četrtek zvečer čaka ponovitev obračuna z Argentino in bi se v primeru zmage v polfinalu pomerila z zmagovalcem obračuna med Italijo in Francijo.

Redni del tekmovanja je tako "arhiviran". Vse do zdaj doseženo bo hitro pozabljeno, če se kapetanu Tinetu Urnautu in druščini ne bo uspelo prebiti med štiri najboljše reprezentance na zaključnem turnirju. Pričakovanja domače javnosti in navijačev, ki so v minulih dneh na slovenskih tekmah napolnili stožensko lepotico do zadnjega kotička, so upravičeno visoka. Igre naših fantov kažejo, da so dozoreli za največje stvari, tudi za končno slavje v tako prestižnem tekmovanju, kot je Liga narodov.

Argentinci bodo vse prej kot lahek zalogaj, čeprav je razlika v kakovosti jasno na slovenski strani. Kot bi ob vsaki priložnosti dejal neuničljivi kapetan Urnaut, mora Slovenija v vsak dvoboj vstopiti lačna zmage, sicer lahko zaide v težave. Verjamemo, da so dodatna opozorila za to neponovljivo generacijo povsem odveč, saj so ti fantje na čelu z izjemnim strategom in motivatorjem Cretujem ničkolikokrat dokazali, da v sleherni obračun vstopajo, kot da gre za biti ali ne biti.     

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
25. 06. 2024 18.54
Z Argentino igramo V PETEK, to bi lahko preverili.
MajaZzz
24. 06. 2024 15.37
-12
Rabijo spet zmago da pridejo na olimpijske?
štajerc65
24. 06. 2024 14.44
-11
Pa dobro koliko tekem se morajo igrati da dobijo ligo narodov. Z Argentinci se že ponavljajo.
Arguss
24. 06. 2024 15.15
+4