Odbojka

Proti žilavim Kubancem brez popuščanja

Ljubljana, 20. 06. 2024 07.41 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan, Matic Flajšman, STA
Komentarji
8

Slovenski odbojkarji bodo drevi odigrali drugo tekmo turnirja elitne Lige narodov v ljubljanskih Stožicah. Na prvi so se veselili zmage proti Argentincem (3:0) in uvrstitve na olimpijske igre, na drugi pa bodo njihovi tekmeci vselej neugodni in prodorni Kubanci, ki se še borijo za olimpijsko vozovnico. Prenos odbojkarskega spektakla na Kanalu A. Z bogatim studijskim delom začnemo ob 20. uri.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bo slovenskim odbojkarjem uspelo ugnati Kubance?
    02:11
    Iz 24UR: Bo slovenskim odbojkarjem uspelo ugnati Kubance?
  • Klemen Čebulj pred drugo tekmo Lige narodov v Stožicah
    02:17
    Klemen Čebulj pred drugo tekmo Lige narodov v Stožicah
  • Jani Kovačič pred obračunom s Kubo
    02:47
    Jani Kovačič pred obračunom s Kubo

Slovenski odbojkarji so po pomembni torkovi zmagi nad Argentino v sredo, ko tekme niso igrali, trenirali po nekoliko prilagojenem programu, selektor Gheorghe Cretu je namreč nosilcem igre po opravljenem fitnesu namenil počitek. Na drugi strani so se Kubanci na svoji prvi tekmi v dvorani Stožice pomerili s Srbi, neposrednimi tekmeci v boju za nastop na olimpijskih igrah. Obračun se je končal po petih nizih, potem ko so kubanski odbojkarji zapravili vodstvo z 2:0 in zmago prepustili tekmecem.

Slovenski odbojkarji odhajajo na OI v Pariz, a kljub temu ostajajo visoko motivirani na domačem turnirju Lige narodov.
Slovenski odbojkarji odhajajo na OI v Pariz, a kljub temu ostajajo visoko motivirani na domačem turnirju Lige narodov. FOTO: Luka Kotnik

A prav zmaga proti Sloveniji, ki se je povzpela na četrto mesto svetovne lestvice, bi varovancem selektorja Jesusa Lopeza prinesla veliko število točk, najmanj deset in največ 15. Prav zato v slovenskem taboru opozarjajo, da bodo tekmeci še kako nevarni.

"Čaka nas dobra tekma. Vemo, od kod nam pretijo največje nevarnosti. Vemo, da imajo odlične posameznike in odličen servis, če jim steče. Na servisu tako zelo pritiskajo, da delajo kar nekaj napak, saj ne morejo ves čas držati take ravni. Tudi mi bomo morali dobro servirati in nam bo zagotovo lažje. Na sprejemu pa bomo morali držati igro in dobro izkoriščati tudi napade iz neizdelanih položajev," je dejal slovenski prosti igralec Jani Kovačič.

Klemen Čebulj
Klemen Čebulj FOTO: Luka Kotnik

Srednji bloker Alen Pajenk pa je dodal: "Kubanci so zelo močni in skočni ter telesno zelo dobro pripravljeni. To pomeni, da bomo morali držati svojo igro in biti potrpežljivi. Ne bomo jim smeli dovoliti, da bi točke dosegali v serijah, vsekakor pa gremo v Stožice po novo zmago."

Slovenci, ki so po porazu Italijanov proti Poljakom prevzeli vodstvo v ligi in ga bodo poskušali zadržati, so se s Kubanci doslej merili dvakrat in jih obakrat premagali.

Liga narodov v Stožicah
Liga narodov v Stožicah FOTO: OZS
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
20. 06. 2024 18.22
+1
Z Argentino so me naplahtali, s Kubo me pa več ne bodo. Ta tekma je pomembna in odločilna kot je pomembna in odločilna svetloba v popolnoma temni kleti za kalitev krompirja.
ropi fast
20. 06. 2024 14.18
+1
kala 09
20. 06. 2024 12.10
+3
Slovenija melje
Anion6anion
20. 06. 2024 10.42
+3
Danes bo težka tekma. Kubanci morajo zmagat če želijo prehiteti Srbe za udeležbo na olimpijskih igrah.
borjac
20. 06. 2024 10.07
+5
Še enkrat in še tisočkrat čestitke Slovenski odbojkarski reprezentanci za uvrstitev na OI v Parizu, sedaj pa v boj za čim boljšo uvrstitev na lestvici, kar omogoča "slabšega" nasprotnika, neobremenjeno, poletno , borbeno ...... do konca.
Kranjec Petka
20. 06. 2024 08.34
+4
Je novinar sanes dobil ekstra salamco pri malici za tako izviren pridevnik.
RUBEŽ
20. 06. 2024 08.31
+2
Gremo korak po korak. Komaj čakam prihod v Stožice.
bodočipartizan
20. 06. 2024 08.17
+5
gremo fantje, se vidimo v Stožicah!