Odbojka

Planinšič prvič v karieri v tujino

Ljubljana, 11. 09. 2024 14.23 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V tujino se je podal še en slovenski odbojkarski reprezentant Uroš Planinšič, ki se bo dokazoval v nizozemskem prvenstvu. 26-letni podajalec, ki smo ga doslej spremljali v dresu Hoč, Maribora in Calcit Volleyja, bo dve sezoni branil barve ekipe Nova Technology Lycurgus B.V.

Uroš Planinšič
Uroš Planinšič FOTO: OZS

"Pred mano je prva izkušnja v tujini in pričakovanja pred odhodom so bila visoka. Želel sem si tega, da se preizkusim še kje drugje kot v slovenskem prvenstvu in vidim, kakšna odbojka se igra po Evropi. Zaenkrat se na Nizozemskem zelo dobro počutim, mesto je lepo in urejeno, z veliko narave v okolici pa tudi klub je zelo dobro organiziran. Želje in ambicije so zelo visoke, o čemer priča sestava ekipe pa tudi to, da bo ekipo vodil priznani strokovnjak in tudi naš nekdanji selektor Marc Lebedew, ki se je z vodstvom dogovoril za dolgoročno sodelovanje. Tudi sam imam sklenjeno dveletno pogodbo, ki mi vsekakor zagotavlja mirnejši začetek te izkušnje. Ko ti klub ponudi tako pogodbo, verjame vate. Na začetku, ko je ekipa nova, je potrebnega zares veliko prilagajanja in čas je pri tem zelo pomemben. A zaenkrat je vse dobro, dobro se razumemo s soigralci in dobro delamo pod Markovo taktirko," je uvodoma za uradno spletno stran OZS povedal Uroš Planinšič.  

Ekipa Nova Technology Lycurgus B.V. je v nizozemskem prvenstvu v lanski sezoni zasedla 3. mesto, prav tako tudi v pokalnem tekmovanju, medtem ko je v superpokalu izgubila šele v finalu. Cilji za sezono 2024/25 so še višji, sicer pa bomo zasedbo, katere igro bo narekoval slovenski podajalec, spremljali na kar petih frontah: "V tej sezoni nas čaka nastop v nizozemskem prvenstvu in mislim, da imamo dovolj kakovostno ekipo, da se bomo potegovali za naslov prvakov, ki je tudi naš najpomembnejši cilj, saj prinaša nastop v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Tu sta še pokal in superpokal, visoke ambicije pa imamo tudi v evropskem pokalu Challenge, v katerem se želimo prebiti čim višje. Cilj kluba je, da v roku dveh ali treh sezon postanemo ekipa, ki se bo redno uvrščala v Ligo prvakov in ki v njej ne bo samo sodelovala."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Planinšič in soigralci bodo ob tem prvič igrali še v novoustanovljeni belgijsko-nizozemski ligi, v kateri se bodo med seboj merile po štiri najboljše ekipe iz obeh držav. Tudi teh tekem se slovenski podajalec, ki meni, da njegova ekipa počasi že prihaja v dobro formo, zelo veseli: "Sama nizozemska liga sicer res ni med najmočnejšimi v Evropi, a letos bomo imeli priložnost, da se bomo pomerili tudi z najmočnejšimi belgijskimi klubi in ekipami, za katere vemo, da so vedno uvrščene v skupinski del Lige prvakov in tudi napredujejo v izločilne boje. Igrali bomo proti ekipam, ki so takšne, kakršna želimo biti mi in to mi je bilo zelo všeč."

26-letni odbojkar iz Hoč, ki je nazadnje igral za kamniški Calcit Volley, bo imel na Nizozemskem tako veliko priložnosti za dokazovanje in nabiranje novih izkušenj: "Celoten projekt me je zelo pritegnil in tudi sam verjamem v to, da lahko postanemo zares dobra ekipa in z njo si tudi želim igrati v Ligi prvakov. Skozi vse te težke tekme, ki nas čakajo, bom skušal še napredovati in nadgraditi svojo igro. Želim se tudi pokazati nekoliko širši odbojkarski javnosti in ne le slovenski, predvsem skozi evropske pokale. Dobro se počutim in že komaj čakam, da se tekme začnejo. Menim, da smo kot ekipa že v precej dobri formi, vsaj glede na to, kako smo odigrali prvi pripravljalni tekmi proti nemškemu Luneburgu. Najbolj pa se bo seveda vse pokazalo, ko se bodo začele prave tekme že čez dva tedna."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.