Odbojka

Odličen debi Mije Šiftar v dresu Brescie

Ljubljana, 07. 10. 2024 11.26 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V odbojkarskih prvenstvih po Evropi in Aziji nastopa dvajset slovenskih reprezentantk in reprezentantov, ki so v reprezentančni sezoni 2024 na uradnih tekmah zabeležili nastope v dresu izbrane vrste.

Jan Kozamernik in Klemen Čebulj
Jan Kozamernik in Klemen Čebulj FOTO: AP

Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice so se minuli konec tedna spet dokazovali v prvenstvih v tujini. Po pričakovanjih se je prepričljive zmage nad Tarantom v italijanski Serie A veselil Trentino Jana Kozamernika, ki je odigral celoten obračun in dosegel sedem točk. Mija Šiftar je z zmago nad Mondovo debitirala v dresu Brescie in se izkazala z 10 točkami, medtem ko Rok Možič, ki se počasi vrača na igrišča, še ni mogel pomagati svoji Veroni, ki je po petih nizih klonila v boju s Cisterno.

Na Poljskem še naprej dobro igra Žiga Štern, ki je z Belchatowim zabeležil še eno zmago, tokrat nad Slepskom, k njej pa je prispeval 12 točk. Z 10 točkami je obračun Resovie z Lublinom, ki je sicer slavil s 3:1, končal Klemen Čebulj, Gregor Ropret, ki je odigral celotno srečanje, pa ni dosegel točk. Po odlični igri v 1. krogu prvenstva Saše Planinšec tokrat nismo spremljali v zasedbi Lodža, ki je s 3:1 odpravil Kalisz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Eva Pavlović Mori v Rusiji še naprej igra na visoki ravni. Potem ko je Zarečje Odintsovo med tednom slavilo v osmini ruskega pokala, je bilo v 5. krogu ligaškega dela s 3:1 uspešnejše od Uraločke. Naša podajalka je prispevala kar šest točk. Dobro je šlo tudi Seleni Leban, ki se je z Luganom veselila zmage v gosteh pri VFM-ju in v statistiko vpisala 20 točk. V Nemčiji je bil Dresdner boljši od Muensterja, spet pa je dobro igrala Lorena Lorber Fijok in dvoboj zaključila s 13 točkami, Eva Zatković pa je le na kratko vstopila v igro.

Saša Planinšec, Anita Sobočan, Eva Zatković in Leja Janežič
Saša Planinšec, Anita Sobočan, Eva Zatković in Leja Janežič FOTO: Aljoša Kravanja

Minuli konec tedna sta se začeli še prvenstvi v Turčiji in Romuniji. Ziraat Bankasi Tončka Šterna je zabeležil zmago nad Akkuso, naš korektor pa se tokrat še ni predstavil navijačem. Mirta Velikonja Grbac (3 točke) je odigrala celotno tekmo v dresu Dinama iz Bukarešte, ki v uvodnem krogu ni bil kos Argesu.

V Franciji sta imela Nik Mujanović in Rok Bračko s Paris Volleyjem prost prvenstveni konec tedna, se je pa nove zmage s svojim Valenciennesom veselila Žana Zdovc Sporer. Na novo prvenstveno tekmo čaka tudi Uroš Planinšič na Nizozemskem, na začetek tekmovanj pa Alen Pajenk v Grčiji ter Tine Urnaut in Nika Markovič na Japonskem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.