Odbojka

Odbojkarji pred zaključnim turnirjem: Pozor, naše delo še ni opravljeno

Ljubljana, 26. 06. 2024 09.23 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., A.V.
Komentarji
3

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je odpotovala na Poljsko, kjer bo nastopila na zaključnem turnirju elitne Lige narodov. Naši odbojkarji bodo turnir v Lodžu začeli s četrtfinalnim obračunom proti Argentincem, ki ga bomo spremljali v petek.

Več videovsebin
  • Tonček Štern pred zaključnim turnirjem Lige narodov
    02:20
    Tonček Štern pred zaključnim turnirjem Lige narodov
  • Klemen Čebulj pred zaključnim turnirjem LN
    02:38
    Klemen Čebulj pred zaključnim turnirjem LN
  • Jani Kovačič pred zaključnim turnirjem LN
    01:36
    Jani Kovačič pred zaključnim turnirjem LN
  • Iz 24UR: Ponovno se bodo pomerili z Argentinci
    03:54
    Iz 24UR: Ponovno se bodo pomerili z Argentinci
  • Iz SVETA: Odbojkarji na prvem mestu
    03:06
    Iz SVETA: Odbojkarji na prvem mestu

Pred slovenskimi odbojkarji je zaključno dejanje prvega dela reprezentančne sezone. Po treh odigranih turnirjih rednega dela Lige narodov v Turčiji, na Japonskem in v Ljubljani, varovance Gheorgheja Cretuja namreč čaka še boj za odličja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenci so redni del VNL zaključili z 11 zmagami in le enim porazom, ki so jim ga zadali Japonci ter s tem tudi s prvim mestom na lestvici, na uvodni tekmi v Atlas Areni v Lodžu pa se bodo pomerili z Argentinci. Z njimi so se nazadnje srečali v Ljubljani ter si z zmago s 3:0 dokončno zagotovili nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Gheorghe Cretu
Gheorghe Cretu FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenci so v Ligi narodov prvič nastopili leta 2021 v Riminiju in osvojili 4. mesto, leta 2022 se na zaključni turnir niso uvrstili, lani pa so morali v četrtfinalu priznati premoč Japoncem. V našem taboru ne skrivajo, da si tokrat želijo odličja, a se zavedajo, da je pred njimi težka naloga. "Odpravljamo se na zaključni turnir najboljše osmerice in pred nami je spet tekma z Argentino, ki je dokaj zahteven nasprotnik, čeprav vseeno mislim, da v četrtfinalu eden od tistih, ki bi si jih najbolj želeli. Igrali smo že z njimi in vemo, da so lahko zelo neugodni, če ne serviraš dovolj dobro. Igrajo zelo hitro igro, tako da bo treba biti zelo kakovosten, stopiti na igrišče z veliko samozavesti in dobro servirati, da si s tem nekako olajšamo delo. Če nam bo uspel dober štart, bo vse skupaj precej lažje. Veselim se že, saj so to tekme, za katere smo delali skozi tri turnirje in premagovali največje ekipe. Zdaj smo tukaj, da celotno zgodbo zapeljemo do konca in že se veselim teh tekem," je pred odhodom dejal naš reprezentant Jan Kozamernik.

Kakovosti argentinske zasedbe se zaveda tudi naš srednji bloker Alen Pajenk: "Pred nami je finalni turnir, ki je pred vrati. Vemo, da je bila pot do sem zelo težka, čeprav izkupiček 11 zmag in enega poraza mogoče ne kaže na to. A že od samega začetka smo zelo trdo delali in prišli do tega želenega rezultata. Najprej  smo si priigrali vstopnico za Pariz, nato še finalni turnir, ki je bil nekako skrita želja, seveda poleg tega, da smo želeli zmagati na čim več tekmah. Zdaj je vse to za nami, prihaja tisti težji del in tekme na izločanje. Že prva bo zelo težka. Argentince smo v Ljubljani že premagali, a vemo, da se bodo na nas še bolje pripravili in pričakujem zelo zelo težko tekmo."

Finale Lige narodov v Lodžu se bo sicer začel v četrtek, s četrtfinalnima srečanjema med Japonsko in Kanado ter Brazilijo in Poljsko. V petek bomo ob Slovencih in Argentincih v Atlas Areni spremljali še dvoboj med Italijani in Francozi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
27. 06. 2024 11.14
Fantje, le hladne glave, saj znanja vam ne manjka. Srečno, verjamev v vas in tudi v uspeh na Poljskem in v Franciji.
blazter
26. 06. 2024 16.43
Po vseh polenih, spremembah pravil, sistema, zasluženo na OI! Končno! Selektor jih čuti, ve, da ima najboljšo ekipo z odličnimi posamezniki. Zato je ostal na naši klopi!
Tomvojo
26. 06. 2024 13.36
+1
Sedaj je pravi trenutek da se pomeša mlade moči v moštvo in da okusijo težke tekme. Srečno.