Odbojka

Odbojkarji bodo Pariz 'lovili' v Tokiu

Ljubljana, 23. 06. 2023 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna odbojkarska zveza je objavila še zadnja prizorišča kvalifikacij za olimpijske igre v Parizu, ki jih bomo spremljali med 16. septembrom in 8. oktobrom. V boj za olimpijsko vozovnico se bosta prvič podali obe slovenski reprezentanci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V obračune za nastop na olimpijskem turnirju se bodo prve vključile odbojkarice, ki bodo na kvalifikacijskem turnirju igrale med 16. in 24. septembrom v Lodžu na Poljskem, kjer se bodo merile z reprezentancami Poljske, Italije, ZDA, Nemčije, Tajske, Kolumbije in Južne Koreje. V Lodžu so se naša dekleta prvič predstavila leta 2019 na EuroVolleyju in, takrat še pod vodstvom italijanskega stratega Alessandra Chiappinija, dosegla zgodovinsko prvo zmago na evropskih prvenstvih. Slovenkam se je ob tem prvič uspelo prebiti tudi v izločilne boje, tekmovanje pa so na končale na 16. mestu.

Tekmovanje v skupini A bo gostil Ningbo, spremljali bomo srečanja gostiteljice Kitajske, Srbije, Dominikanske republike, Nizozemske, Kanade, Češke, Mehike in Ukrajine, v skupini B v Tokiu pa bodo potekali obračuni Japonske, Brazilije, Turčije, Belgije, Bolgarije, Portorika, Argentine in Peruja.

Slovenski odbojkarji bodo olimpijsko vozovnico lovili v Tokiu in tako še tretjič v tej reprezentančni sezoni odpotovali v Azijo. Na Japonskem so namreč igrali prvi turnir elitne Lige narodov, tretji turnir VNL pa jih čaka v začetku julija na Filipinih. 

V japonski prestolnici se bo kvalifikacijski turnir odvijal med 30. septembrom in 8. oktobrom, na njem pa bodo ob Sloveniji in Japonski nastopile še izbrane vrste ZDA, Srbije, Turčije, Tunizije, Egipta in Finske. Preostala turnirja bosta gostila Rio de Janeiro, kjer bodo igrali Brazilija, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemčija, Češka in Katar, ter kitajski Šjan, kjer se bodo merile Kitajska, Poljska, Argentina, Nizozemska, Kanada, Mehika, Belgija in Bolgarija.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sickomania
24. 06. 2023 14.40
+1
Še dobro da lahko gleda samo 30% slovencev ki imajo športklub... sramota
Volčji pogled
23. 06. 2023 16.12
+1
Ko bi bil novinar tako "strokoven", da bi zraven v enem stavku še napisal, koliko se jih iz naštetih skupin uvrsti na OI, bi mu dal za špricer! Ups, morda pa pada toča po glavi, pa je to prevelik napor za danes ... Sicer pa bravo in le tako naprej za obe naši reprezentanci! Bomo navijali!
gullit
23. 06. 2023 16.22
+1
2 najboljsa gresta na Oi iz vsake skupine.
Volčji pogled
23. 06. 2023 18.01
+3
Hvala ker opravljaš delo, ki bi ga moral za plačilo "novinar". Hvaležen sem ti za info!
slovenka62
23. 06. 2023 15.46
-1
Bravo punce in fantje.