Odbojka

Možič: Turnir na Poljskem je za nas zelo pomemben

Ljubljana, 11. 07. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., T.V.
Komentarji
3

Slovenski odbojkarji, ki že od sobote znova trenirajo v Ljubljani, bodo ta vikend formo pred olimpijskimi igrami pilili na Poljskem, kjer se bodo že drugič zapovrstjo udeležili prestižnega Wagnerjevega memoriala. Med 12. in 14. julijem se bodo tako v Krakovu pomerili z Nemčijo, Egiptom in domačo Poljsko.

Slovenski odbojkarji so po 4. mestu, ki so si ga priigrali na letošnjem turnirju Lige narodov, znova zavihali rokave in se začeli pripravljati na poletne olimpijske igre, ki bodo potekale v Parizu med 26. julijem in 11. avgustom. Časa za počitek ni bilo dosti, a vseeno dovolj, da so si vsaj malo spočili misli. "Ja, maksimalno smo izkoristili te proste dni, ki smo jih imeli, da vsaj malo spočijemo glavo. Mislim, da je glava tista, ki trpi največ, fizično pa mislim, da smo dobro pripravljeni. Smo zelo optimistični in vemo, da bomo prišli v Pariz dobro pripravljeni, ker na tem delamo že od samega začetka," pove Jan Kozamernik.

Po zgodovinski uvrstitvi na olimpijske igre, so se Slovenci torej že začeli ozirati proti Parizu, kjer bodo imeli možnost priigrati si prvo medaljo v ekipnih športih. Toda še pred tem potujejo na Poljsko, kjer jih čakajo tri prijateljske tekme, ki bodo služile kot pomembna priprava pred Parizom. "Lahko rečem, da trenutno ne gledamo toliko na samo formo, ampak se osredotočamo na fizično pripravo. Da bomo lahko prišli na olimpijske igre v top kondiciji, da se bomo počutili dobro fizično. Igro pa seveda tudi pilimo, želimo še izboljšati vse to, kar smo prikazovali na letošnjem VNL-u. Mislim, da bo Wagnerjev turnir neka idealna priložnost, da mogoče probamo kakšno novo taktično ali pa igralsko rešitev oziroma idejo, ki smo jo imeli na treningih" še doda Kozamernik.

"Gremo korak po korak, trening po trening. Tudi ta turnir na Poljskem bo zelo pomemben za nas. Predvsem zame, glede na to, da so ostali fantje že odigrali veliko tekem. Mislim, da bo selektor vsem namenil nekaj možnosti, da se izkažejo. Drugače pa ja, Pariz se približuje in seveda že odštevamo. Po memorialu bomo najverjetneje dobili še kakšen dan, dva prosto, potem pa nas do Pariza loči še teden dni. Mislim pa, da si še ne znamo predstavljati, kako tam vse to zgleda, bili smo sicer na vseh največjih tekmovanjih, ampak to so bile naše sanje, sanje te generacije ... tako da, ja, upam, da bo ena lepa izkušnja, zagotovo bo pa seveda tudi en dober rezultat," pa optimistično napove Rok Možič.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bodočipartizan
11. 07. 2024 14.20
gremo fantje, mi smo z vami (razen nekaj godrnjačev :)
User1930585
11. 07. 2024 09.32
-3
Brezveze, naj igrajo to sami zase, zakaj bi mene to zanimalo, nic nimam od tega sploh
jank
11. 07. 2024 09.12
+4
Vsa čast fantje, ki ste ves čas v pogonu. Če ne tekmujete, pa trenirate. Naj bo vaš trud ustrezno nagrajen, zaslužute si!