Odbojka

Grbić: Ko moja ekipa igra, kot zna, ni veliko ekip, ki nas lahko premagajo!

Ljubljana, 19. 06. 2024 17.23 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman, Nina Mihalič
Komentarji
2

Slovenski odbojkarji so svojo nalogo izpolnili, v torek v Stožicah, ko so bili še uradno okronani kot novi potnik na olimpijske igre v Pariz. To so si prislužili z gladko zmago proti Argentini (3:0) na tretjem turnirju Lige narodov. Nocoj bo ta čast kronanja doživela še italijansko reprezentanco (na OI so se že uvrstili), in sicer po tekmi s Poljsko. Slednjo boste lahko od 20. ure naprej spremljali na Kanalu A. Obračuna aktualnih evropskih in svetovnih prvakov ter ponovitve finala lanskega evropskega prvenstva iz Rima vsekakor ne gre zamuditi. Pred začetkom smo se pogovarjali s poljskim selektorjem Nikolo Grbićem, ki se je dotaknil tudi reprezentance Slovenije.

FOTOGALERIJA: Slovenija vs Argentina
FOTOGALERIJA: Slovenija vs Argentina FOTO: Luka Kotnik

V ljubljanskih Stožicah znova veje odbojkarska evforija. Slovenci imajo sicer prost sredin dan, še kako zasluženo po takšni predstavi nad Argentino. Toda za vse ljubitelje odbojke je na vrsti nova poslastica, ob 20.30 se bosta namreč pomerili Italiji in Poljska. Da gre za dve reprezentanci v samem svetovnem vrhu, ni treba posebej izpostavljati, toda Italijani se bodo v Stožicah predstavili z rezervno postavo. Na drugi strani so Poljaki v Ljubljano pripotovali v najmočnejši zasedbi. Selektor Nikola Grbić je kljub vsemu prepričan, da motivacije nocoj ne bo manjkalo, tudi zaradi bližajočih se OI. 

"Ta turnir Lige narodov letos smatram kot pripravo na olimpijado. Mislim, da podobno menijo tudi ostali trenerji. Ne glede na vse, tudi ko igramo prijateljske tekme, želimo zmagati. Ne zanima nas, kdo je na drugi strani oziroma v kakšni postavi bodo nasprotniki igrali. Meni je najpomembneje to, da moji igralci dajo vse od sebe. Da igrajo najbolje, kar lahko. Če nimajo takšne miselnosti, potem ne morejo napredovati, ne morejo postati še boljši. To pomeni, da ne naredijo ničesar, da bi popravili nivo igre. Tako svoj kot tudi ekipni. To pa je nekaj, kar je trenutno najpomembneje. Sami smo na olimpijske igre že uvrščeni, smo prvi na svetovni lestvici tako, da če razumete, nam rezultat ni tako pomemben. Toda sami se želijo dokazati, lahko rečem, da imam prej problem z viškom kot česa premalo."

Poljski selektor tudi zaradi dobrih rezultatov, ki jih nizajo, pripoveduje o tem, da se v njihovi državi ne pričakuje nič manj kot olimpijsko zlato. "Razumem, da vsi ti rezultati, vse te zmage, dvignejo apetite in pričakovanja. Toda sam ne morem nič, vse, kar lahko naredim, je to, da čim bolj pripravim svojo ekipo. Da moja ekipa odigra najboljšo odbojko kar lahko. Torej, pomembno je kako mi igramo, ali smo speljali vse tako, kot smo se zmenili na treningu. Ko moja ekipa igra najbolje, kot zna, potem ni veliko ekip, ki nas lahko premagajo." No, Slovenci smo očitno opravili dobro nalogo, saj smo Poljake na prvem turnirju v Turčiji premagali s 3:0. "Kar se tiče Slovenije, lahko rečem, da si je uvrstitev na OI zaslužila že prej. Mislim, da ima ekipo, ki lahko premaga kogarkoli. Ima kakovost, ima izkušnje – gre za igralce, ki skupaj igrajo že več deset let. Ker se jim ni uspelo kvalificirati prek turnirja na Japonskem lansko leto, so bili primorani držati ta nivo in posledično uvrstitev na svetovni lestvici. Zato tudi tako igrajo od samega začetka letošnje Lige narodov. Vsak trener se prilagodi situaciji, v kateri se je znašel," še zaključi.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
19. 06. 2024 19.16
Pri teh odbojkarskih pravilih je marsikaj nerazumljivo
Ročak
19. 06. 2024 19.09
"Nocoj bo ta čast doživela še italijansko reprezentanco," Ne razumem .