Odbojka

Poljaki boljši od Italijanov, v Stožicah tudi tokrat glasno

Ljubljana, 19. 06. 2024 21.55 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na odbojkarskem turnirju Lige narodov v Stožicah je bil v sredo na sporedu najprej dvoboj med Kubo in Srbijo, ki so ga z rezultatom 3:2 dobili slednji. S tem so si nekoliko olajšali delo pri lovu na olimpijsko vozovnico. V večernem terminu sta se udarili še Italija in Poljska, tekmo pa so dobili Poljaki (3:0). Šlo je za ponovitev finala zadnjega EP in hkrati obračun aktualnih svetovnih in evropskih prvakov.

Srbija in Kuba na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) trenutno zasedata 9. in 12. mesto. Za nastop na olimpijskih igrah sta na voljo le še dve mesti, saj sta se tja dokončno uvrstili tudi reprezentanci Italije in Slovenije, slednja je v torek s 3:0 premagala Argentino. Južnoameričani so prav tako na dobri poti, da si zagotovi nastop v Parizu, saj ima pred omenjenima tekmecema slabih 40 točk prednosti in bi jim pot do tja lahko preprečilo le nesrečno naključje.

Tudi Poljaki so kot prva ekipa mednarodne odbojkarske lestvice v Pariz že uvrščeni, toda selektor Nikola Grbić poudarja, da je vsaka tekma zelo pomembna in jo bodo jemali še kako resno. 

Čeprav, kot že rečeno, Italijani v Slovenijo niso pripotovali v njihovi najboljši zasedbi, pa so se žilavim Poljakom od vsega začetka tekme dobro upirali. Slednji so naredili pomembno razliko pri rezultatu 16:19, ko so bili nasprotniki tudi primorani vzeti time-out. Do konca je bilo vseskozi precej izenačeno, saj so Italijani uspešno držali priključek. Zaključek niza je vseeno pripadel Poljakom, ki so prvi niz dobili z uspešnim blokom (25:22).

Liga narodov v Stožicah
Liga narodov v Stožicah FOTO: OZS

Tudi v drugem nizu sta ekipi nadaljevali z dobro predstavo. Italijani so sicer na začetku prevzeli vajeti in povedli, toda Poljaki so izenačili na 9. točki. V napadu je odlično deloval prvi zvezdnik ekipe Wilfredo Leon. Pri Poljakih je na igrišče vstopil tudi Tomasz Fornal, ki je igro nekoliko poživil, kar se je odrazilo na rezultatu, Poljaki so namreč v nadaljevanju povedli (16:13). Vodstva do konca niza niso izpustili iz rok, v drugem nizu so tako slavili z rezultatom 25:21.

Tudi začetek tretjega niza je bil precej izenačen, kar je pomenilo, da se Italijani ne bodo kar tako predali. Izenačeno je bilo nato tudi na 19. točki, kar je obetalo zanimiv zaključek niza. Poljaki so nato povedli 20:22 in do konca niso dovolili presenečen. Tretji niz so tako končali z rezultatom 25:22.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovenec007
19. 06. 2024 14.49
+9
Zelo, zelo modre besede kapetana Tineta....bravo fantje, veliko in sreče na OI. Navijači bomo z vami za vsako točko. Srečno!
oježeš
19. 06. 2024 12.35
+0
Vseeno se mi pa čudno zdi, da so naši odbojkarji premagali vse tekmece, pa so se morali še vedno boriti za nastop na OI do zadnje tekme. Včasih so se prvaki uvrstili direktno na tekme višjega ranga. Želim jih uspešno tekmovanje tudi na OI.
slovenka62
19. 06. 2024 12.25
+7
Bravo fantje.Škoda ker odbojka ni tako čislana kot nogomet.
RUBEŽ
19. 06. 2024 11.37
+9
Kapo dol. Nedvomno ekipa No1 v SLOVENIJI. Bravo in jaz mislim, to ni zadnji uspeh letos.
Wild west
19. 06. 2024 08.41
+12
👍❤️to ekipa,forza