Odbojka

Čebulj o medalji ne želi na glas govoriti: Cilj je igrati najboljšo odbojko

Ljubljana, 24. 07. 2024 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec, J.B.
Komentarji
4

Po tem, ko so rokometaši v Pariz odpotovali v ponedeljek, so to v sredo storili še odbojkarji. Na olimpijske igre so odšli kot eni od favoritov za medalje, kar so nenazadnje potrdili z izjemnimi predstavami v Ligi narodov, skozi katero so si zagotovili olimpijsko vozovnico. Pred letom v Pariz smo se pogovarjali z enim prvih zvezdnikov reprezentance Klemnom Čebuljem.

"Odhod v Pariz je tik pred zdajci. Res smo veseli, da se bo zgodba na olimpijskih igrah začela," je ure do odhoda v francosko prestolnico odšteval sprejemalec slovenske reprezentance.

"Kemija je super, vedno bila. Dokler bomo tej fantje, ki smo že kar nekaj let skupaj, skupaj, bo vedno tako. Vemo, kaj bomo iskali v Parizu. Kemija je bila vedno naš pozitivni člen," je nadaljeval Klemen Čebulj, ki si želi po medaljah na evropskem in svetovnem prvenstvu v neverjetno zbirko "zlate" odbojkarske generacije dodati še olimpijsko. 

O tem sicer v slovenskem taboru še ne govorijo preveč ne glas. V klasičnem športnem žargonu pravijo, da bodo šli tekmo po tekmo. "Vsekakor, da pridemo v četrtfinale. Potem pa vemo, da se gre na izločanje. Cilj je igrati najboljšo odbojko tekmo po tekmo, od četrtfinala naprej pa je vse mogoče," je na vprašanje o ciljih reprezentance dodal Čebulj. 

Odbojkarska reprezentanca pred potjo v Pariz.
Odbojkarska reprezentanca pred potjo v Pariz. FOTO: 24ur.com

Že nastop na olimpijskih igrah je uresničitev sanj, medalja bi bila zgolj pika na i. "Mislim, da si res vsak športnik želi enkrat nastopiti in se boriti za kolajne na OI. Mi imamo to možnost in dali bomo vse, da Sloveniji  zagotovimo kolajno," je pojasnil. 

V skupini A bodo Sloveniji nasproti stali domačini, Srbi in Kanadčani. Skrivnosti med reprezentancami zaradi natrpanega urnika tekem praktično ni. "Vemo, da bodo vsi iskali svojo najboljšo igro. Mi pa svojo. Z vsemi smo že igrali in jih tudi premagali v Ligi narodov. Vse dobro poznamo, tako da nekih posebnih presenečenj ne bo." 

Na stavnicah so prvi favoriti za naslov olimpijskih prvakov Poljaki, sledijo Italijani in Francozi. Slovence najdemo na šestem mestu, Kanadčani so osmi, Srbi pa deseti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kiturina
24. 07. 2024 19.47
Robi Nutrija
24. 07. 2024 17.53
+1
Nismo favoriti med vsemi temi velesilami. Uvrstitev na olimpijado je zgodovinski uspeh.
Gasper4690
24. 07. 2024 17.28
-6
Ce bo medalja ne samo da bom presenecen ampak sokiran..prvic so v vlogi favorita kar pa nasa mentaliteta slabo prenasa ..videno 100x v vseh ekipnih sportih
Gasper4690
24. 07. 2024 21.03
Minusi ..tko k so bli minusi k sm pisal da nas bodo hrvatje zmagal v kosarki..beb..cki