Odbojka

Čebulj: Gre za enega najmočnejših turnirjev v zgodovini odbojke

Ljubljana, 17. 07. 2024 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.M., N.M.
Komentarji
3

Slovenski odbojkarji so po uspešno odigranem pripravljalnem turnirju na Poljskem, ko so na Wagnerjevem memorialu zasedli drugo mesto, misli že usmerili v najbolj pričakovan dogodek tega poletja. Do začetka olimpijskih iger v Parizu je le še nekaj dni, temu razumljivo pa je že čutiti vznemirjenje v slovenskem taboru. Do odhoda v Francijo bodo svojo formo pilili v Ljubljani.

Slovenski odbojkarji so v letošnjem poletju že opravili z elitno Ligo narodov, v kateri so na koncu osvojili nehvaležno četrto mesto. Po nekaj dneh počitka so se nato znova odpravili na Poljsko, kjer so tekmovali tudi na Wagnerjevem memorialu. Tam so nanizali zmagi proti Nemcem in Iranu, premoč pa so morali znova priznati Poljakom. "Mislim, da je bilo vse skupaj zelo pozitivno, da smo tik pred začetkom olimpijskih iger lahko nastopali na tem močnem turnirju. Tekma s Poljsko je pokazala, da tudi, če zaostajamo, lahko te točke nadoknadimo. Videli smo znova te pomanjkljivosti, ki so se pokazale že na zaključnem turnirju Lige narodov. Sedaj pa vemo, na čem moramo še delati. Kaj je še treba izpostaviti na treningih," pove Klemen Čebulj.

Kljub vsemu – glavni cilj je izpolnjen. Do odhoda v Pariz slovenske odbojkarje loči še teden dni. "V tem zadnjem tednu bomo zagotovo veliko delali v fitnesu, narediti čim več na naši moči, se utruditi na utežeh. V dvorani pa razumljivo, kot že rečeno izpiliti še zadnje podrobnosti, servisom, sprejem. Da nam ne bi karkoli povzročalo prevelikih preglavic," še pove Čebulj. "Ko smo pomerjali olimpijsko opremo, lahko rečem le, da je fenomenalen občutek. Da smo lahko del te slovenske olimpijske odprave in seveda zgodovinskega uspeha tako za odbojko kot za ves slovenski šport. Gre za enega najmočnejših turnirjev v zgodovini odbojke, tako da vsi tekmeci bodo zelo kakovostni in vsaka tekma se bo igrala na nož," zaključi Čebulj.

"Ne razmišljamo o končnem uspehu, gre za turnir, na katerem so najmočnejše reprezentance na svetu. Kdorkoli te lahko premaga in kogarkoli lahko ti premagaš. Za nas je pomembno, da gremo tekmo po tekmo, ker vemo, da moramo biti zbrani dobesedno na vsaki točki. Če bomo dovolj močni v svojih glavah, potem se zagotovo lahko nadejamo zelo dobrih rezultatov," pa potrdi Alen Pajenk.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaz Korosec
17. 07. 2024 20.57
+4
Trenutno najbolj konkurenčna ekipa Slovenije v športu. Navijamo za njih.
Gasper4690
17. 07. 2024 20.16
-4
Medalje ne bo ..iz enega preprostega razloga..slovenska mentaliteta ne dopusca tako velikega uspeha pod tako velikim pritiskom..za ta uspeh bi morali biti po kvaliteti za 20% nad kandidati za medalje..najvecja razlika sedaj v primerjavi z prvenstvi kjer amo osvajali kolajne ,je to da smo sedaj favoriti za medaljo..in to prinasa pritisk..
Anion6anion
17. 07. 2024 19.27
+4
Dajmo fantje. Verjamem v vaš uspeh!