Odbojka

Anja Mazej v italijanskem velikanu

Rim, 16. 10. 2024 10.43 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentantka Anja Mazej se prvič podaja na tuje, zaigrala bo namreč za italijanskega velikana Igor Gorgonzola Novara. Naša 24-letna odbojkarica se bo v dresu ene najboljših zasedb predstavila že ta konec tedna na obračunu z Milanom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Reprezentančno prosto igralko Anjo Mazej, ki je bila ob začetku sezone 2024/25 še brez kluba, bomo odslej spremljali v dresu znamenite italijanske zasedbe Igor Gorgonzola Novara. Mazejeva, ki je nazadnje igrala za novogoriški GEN-I Volley, pred tem pa branila barve SIP Šempetra in Kajuha Šoštanja, se bo zdaj prvič preizkusila še na tujem.

Prvo priložnost za dokazovanje v eni najmočnejših lig, Serie A, naša odbojkarica že z nestrpnostjo pričakuje, v dresu Novare pa jo bomo prvič videli na nedeljski prvenstveni tekmi v gosteh pri Milanu. "Poziv kluba me je malce presenetil, a sem ga bila seveda tudi izredno vesela. Kljub temu da se je vse zgodilo zelo na hitro, z odločitvijo nisem oklevala. Rada bi maksimalno izkoristila dano priložnost, saj Novara ne potrka vsak dan na vrata. To je eden najboljših klubov v italijanski ligi v zadnjih letih, zato si želim, da od celotne izkušnje odnesem čim več, da čim bolj napredujem in se učim od najboljših. Vzdušje, ekipa, celoten trenerski štab in pogoji za delo so res vrhunski. Pred mano je velik izziv, a se ga zelo veselim. Vsi so me zelo lepo sprejeli, zato se veselim sodelovanja," je za uradno spletno stran OZD dejala Slovenka.

Ekipa, ki jo vodi priznani italijanski strokovnjak Lorenzo Bernardi, je v sezoni 2023/24 zmagala v evropskem pokalu Challenge, v italijanskem prvenstvu je osvojila 4. mesto, v pokalnem tekmovanju pa je bila 5. Obenem se je veselila še zmage v zahodnoevropskem združenju WEVZA.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.