Šport

Ob Milanu še Celtic

Ljubljana, 04. 12. 2007 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju igrajo tekme 6. kroga. Po zelenicah se podijo zgolj ekipe v skupini D.

Kaka tokrat ni premagal vratarja nasprotnika.
Kaka tokrat ni premagal vratarja nasprotnika. FOTO: Reuters

Na milanskem San Siru sta se udarila domači AC Milan in škotski Celtic. Dolgočasna in predvsem trda tekma je postregla z malo lepimi priložnostmi. Nekaj več kot 38 tisoč ljubiteljev italijanskega žogobrca pa je 90. minut zmrzovalo za vsega en zadetek. Tega je na veselje domačih privržencev, med katerimi je bil v častni loži tudi nekdanji selektor Azzurov Marcelo Lippi, v 70. minuti zabil Filippo Pippo Inzaghi. Rossoneri so tako le še potrdili primat v skupini D, kjer je drugo mesto osvojil ravno škotski Celtic.


Oscar Cardozo je z dvema zadetkom pokopal vse upe Šahtjorja.
Oscar Cardozo je z dvema zadetkom pokopal vse upe Šahtjorja. FOTO: Reuters

Ekipa iz Glasgowa pa je ob tem imela veliko sreče, saj so bili še enkrat več nerazpoloženi njihovi neposredni konkurenti za uvrstitev na drugo mesto v skupini D. Ukrajinski Šahtjor iz Donjecka je namreč doma gostil sila povprečno Benfico in na žalost navijačev na olimpijskem stadionu izgubil. Vsi zadetki so padli že v prvem polčasu, v solze pa je romunskega strokovnjaka Mirceo Lucesca pahnil Oscar Cardozo. Paragvajec je dvakrat premagal vratarja Andriya Pyatova in sanj o napredovanju je bilo konec že po 22 minutah tekme. Tolažilni zadetek za ekipo, ki jo sponzorira bogati Rinat Ahmetov, je z bele točke zabil Italijan Cristiano Lucarelli.

Skupina D
Milan – Celtic 1:0 (0:0)
Inzaghi (70.)
Šahtjor – Benfica 1:2 (1:2)
Lucarelli (30./11m); Cardozo (6., 22.)

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.