Šport

Novi uspeh Srebotnikove

Stanford, 26. 07. 2007 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katarina Srebotnik je bila v drugem krogu turnirja Stanford v dveh nizih boljša od Rusinje Marije Kirilenko.

Srebotnikova je bila uspešna med posameznicami in dvojicami.
Srebotnikova je bila uspešna med posameznicami in dvojicami. FOTO: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik uspešno nadaljuje nastope na turnirju WTA v Kaliforniji z nagradnim skladom 600.000 dolarjev. Srebotnikova, sicer sedma nosilka, je bila v drugem krogu turnirja v Stanfordu v dveh nizih po slabi uri in 50 minutah igre s 6:0 in 7:6 (5) boljša od Rusinje Marije Kirilenko. V tretjem krogu se bo 26-letna Slovenka pomerila z boljšo iz dvoboja med prvo nosilko Rusinjo Ano Čakvetadze in Grkinjo Eleni Danilidu.

"V podaljšani igri drugega niza sem se dobro zavedala, da moram dvigniti raven igre. V začetku mi je to dobro uspevalo, začetni udarci so bili natančni in zmaga je bila tu. V prvem nizu sem igrala dobro, z le malo neizsiljenimi napakami, a ko se je Marija v drugem nizu prilagodila moji igri, je bilo zelo težko," je po dvoboju priznala Srebotnikova, ki je bila v paru z Japonko Ai Sugijama, s katero sta prvi nosilki turnirja dvojic, uspešna v prvem krogu. Slovensko-japonska naveza je v dveh nizih s 6:1 in 6:2 premagala ameriško dvojico Amber Liu - Anne Yelsey.

Izida, Stanford (600.000 USD):

- drugi krog:

Katarina Srebotnik (Slo/7) - Marija Kirilenko (Rus) 6:0, 7:6 (5);
- dvojice, prvi krog:

Katarina Srebotnik/Ai Sugijama (Slo/Jap/1) - Amber Liu/Anne Yelsey (ZDA) 6:1, 6:2;

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.