Šport

Nov poraz Jeseničanov

Salzburg/Szekesfehervar/Zagreb, 01. 10. 2006 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Hokejisti Red Bulls Salzburga so v tekmi 4. kroga avstrijske lige Ebel premagali Acroni Jesenice z 8:4.

Hokejisti Jesenic so v Salzburgu izgubili proti ekipi Red Bulla
Hokejisti Jesenic so v Salzburgu izgubili proti ekipi Red Bulla FOTO: 24ur.com

Hokejisti Red Bulls Salzburga so v tekmi 4. kroga avstrijske lige Ebel premagali Acroni Jesenice z 8:4 (3:1, 4:2, 1:1). Prvo gostovanje v ligi EBEL so gosti začeli zelo vzpodbudno in v uvodnih minutah prevzeli pobudo ter proti vratom domačega vratarja Thomasa Innerwinklerja sprožili nekaj nevarnih strelov, vendar se domača mreža ni zatresla.

Po štirih minutah pa so stvari v svoje roke vzeli domači in najprej ob izključitvi Pareja zadeli za prvo vodstvo. Sledilo je nekaj kriznih minut v vrstah železarjev, posledica pa sta bila še dva zadetka v Glavičevi mreži. Jeseniški trener Matjaž Kopitar je bil tako primoran že po polovici prvega dela vzeti pol minute odmora, ki so igralcem očitno pomagale, kajti nekajkrat so nevarno zapretili, dve minuti in pol pred koncem prvega dela pa so le uspeli tudi zadeti.

Drugi del so Jeseničani začeli s Hočevarjem v vratih, a je moral že po 35 sekundah po plošček v gol ob igralcu več na ledu. Sledil je hiter odgovor železarjev z dvema zadetkoma v pol minute in obetalo se je zanimivo nadaljevanje. Na jeseniško žalost pa so nastopili novi krizni trenutki v obrambi gostov, kar so domači s pridom izkoristili in po dveh delih ušli na štiri zadetke prednosti, trener Acronija Kopitar pa je vnovič zamenjal vratarja.

V zadnjem delu so jeseniški hokejisti v polju sicer prevladovali, imeli nekaj zrelih priložnosti, eno od njih tudi izkoristili, vendar so še vedno naredili kakšno napako preveč pri podajah, kar jih je stalo še kakšnega zadetka. Tudi v obrambi še ni vse tako, kot bi moralo biti, vsako napako pa takšno moštvo, kot je Salzburg, hitro izkoristi. Poraz proti prvemu favoritu lige nikakor ni tragičen, vseeno pa bosta imela jeseniška trenerja še veliko dela, predvsem z obrambo, ki je bila tokrat slabši del moštva.

Ledena Arena Salzburg, gledalcev 2000, sodniki: Laengle, Mutz, Rambausek (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Grabher-Meier (Ulrich, 6.), 2:0 Martin Pewal (Kasper, 8.), 3:0 Harand (Hendrickson, 9.), 3:1 Elich (Pare, 18.), 4:1 Lindh (Marco Pewal, 21.), 4:2 Pretnar (Sotlar, Rebolj, 22.), 4:3 D. Rodman (Vidmar, 22.), 5:3 Lakos (Grabher-Meier, Hendrickson, 25.), 6:3 Trattnig (Kalt, Koch, 32.), 7:3 Hendrickson (Harand, 36.), 7:4 M. Rodman (Fox, 49.), 8:4 Banham (Marco Pewal, 56.).
Kazenske minute: Red Bulls Salzburg 12, Acroni Jesenice 18.

Mednarodna liga: Uspešna pomlajena ZM Olimpija

V tekmi 2. kroga mednarodne lige pa so hokejisti Zavarovalnice Maribor Olimpije premagali Albo Volan z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0). Pomlajena ekipa ZM Olimpije je po visoki zmagi proti Medveščaku s 7:1 na prvem gostovanju v letošnji interligi pripravila pravo presenečenje in na kolena spravila madžarske prvake Albo Volan, ki ima kar pet tujih okrepitev. Zmaji so igrali brez napadalca Mitje Šivica, ki bo zaradi poškodbe odsoten še kar nekaj časa, in pri tem pokazali izjemno borbenost. Tudi po zaslugi odlične obrambe s Klemnom Mohoričem na čelu so zadržali začetni pritisk domačih, na začetku druge tretjine pa preko Hebarja prišli v vodstvo.

Domači so kmalu zatem z igralcem več na ledu preko Slovaka Stasnyja izenačili. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjem delu, ko je Zmaje do velike zmage prav tako z igralcem več na ledu pripeljal kapetan Robert Ciglenečki. V zadnji tretjini so sicer gostitelji poskušali vse, da bi izenačili, a sta se znova izkazala obramba in vratar Mohorič. Ljubljanski hokejisti so s to zmago prevzeli vodstvo na lestvici, kar je velika vzpodbuda pred derbijem s Slavijo v Tivoliju.

Ledena dvorana v Szekesfehervarju, gledalcev 1300, sodniki: Kovacs, Nyeste, Vas (vsi Madžarska).
Strelci: Hebar (22.), Stasny (29.), Ciglenečki (46.).
Kazenske minute: Alba Volan 12, ZM Olimpija 18.

Poraz Slavije

Hokejisti Banque Royale Slavije pa so v tekmi 2. kroga mednarodne lige izgubili proti Medveščaku z 1:4 (1:1, 0:1, 0:2).

Po tekmi v hrvaški prestolnici je bil trener Založanov Matjaž Mahkovec povsem razočaran nad pristopom svojih varovancev, saj so ti vseh 60 minut delovali medlo in brezvoljno ter bili za svojo nezainteresiranost zasluženo kaznovani z gladkim porazom.

V prvi tretjini so bili gostje še nekako enakovreden nasprotnik. Po uvodnem zadetku Blejca v vrstah Zagreba Egona Murilča so ob razmerju igralcev 5:3 na ledu uspeli izenačiti in imeli še nekaj polpriložnosti, a jih niso izkoristili. V drugi tretjini pa so Založani občutili premoč gostiteljev, ki so svojo nadvlado na ledeni ploskvi izkoristili sredi tekme, ko je po samostojni akciji v polno zadel Murič. Potem ko je gostujoča klop v zadnjem delu zaukazala napad in so bili Slavijaši v uvodnih minutah zadnje tretjine blizu zadetku ter je tako že kazalo na preobrat, so potem vnovič preveč grešili v obrambi in izkušena Brumerčik in Gojanovič sta svojemu moštvu priigrala nepričakovano, a zasluženo zmago.

Ledena dvorana Dom športov, gledalcev 600, sodniki: Hrelja, Antunovič, Pokrajac (vsi Hrvaška).
Strelci: 1:0 Murič (7.), 1:1 Kontrec (Avgustinčič, 12.), 2:1 Murič (Brumerčik, 23.), 3:1 Brumerčik (Gojanovič, 42.), 4:1 Gojanovič (53.).
Kazenske minute: Medveščak 16, BR Slavija 22 minut.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.