Šport

Nole izločil Hewitta

Melbourne, 21. 01. 2008 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Novak Đoković je v treh nizih gladko premagal ljubljenca avstralskega občinstva Lleytona Hewitta.

Lleyton Hewitt je izgubil proti Novaku Đokoviću.
Lleyton Hewitt je izgubil proti Novaku Đokoviću. FOTO: Reuters

Tretje postavljeni igralec na OP Avstralije Novak Đoković je končal upe domačega asa Lleytona Hewitta o nadaljevanju poti na melbournskem grand slamu. Srb je zmagal gladko v treh nizih (7:5, 6:3, 6:3) in se prebil v četrtfinale. Nole je za napredovanje potreboval dve uri in 26 minut in se bo v naslednjem krogu pomeril s Špancem Davidom Ferrerjem. Organizatorji so naredili slabo uslugo ljubljencu avstralskega občinstva, saj se je njegov prejšnji dvoboj začel šele ob polnoči in trajal skoraj do pete ure zjutraj, zato je imel Hewitt manj časa za regeneracijo, kar je srbski tenisač izkoristil.

Roger Federer
Roger Federer FOTO: Reuters

Švicar Roger Federer je v četrtem krogu teniškega OP Avstralije v treh nizih odpravil Čeha Tomaša Berdycha.Za polfinale se bo prvi igralec sveta udaril z Američanom Jamesom Blakom. Zlahka sta napredovali tudi četrta nosilka Srbkinja Ana Ivanović in Američanka Venus Williams, ki se je tako med osmerico pridružila mlajši sestri Sereni.

Federer je za vstop v četrtfinale v treh nizih s 6:4, 7:6 (7) in 6:3 premagal 13. nosilca, Čeha Tomaša Berdycha. Manj kot 48 ur potem, ko ga je v petih nizih pošteno namučil srbski igralec Janko Tipsarević in je komaj izvlekel zmago (s 6:7 (5), 7:6 (1), 5:7, 6:1 in 10:8), je Švicar prišel do šeste zaporedne zmage nad češkim tekmecem. "Tudi danes sem odigral težko tekmo. Vsakič, ko se srečam s Tomašem, moram pokazati vse, kar znam in nikoli ni lahko. Ves čas moram biti previden in povsem osredotočen na igro," je povedal Federer in dodal: "Sam izid dvoboja ne pove veliko, saj bi si človek lahko mislil, da je šlo vse skupaj precej zlahka - a lahko vam zatrdim, da to sploh ni res." Prav Berdych je namreč tisti, ki je Federerju "ukradel" olimpijske sanje pred štirimi leti v Atenah.

V četrtfinalu se bo Švicar pomeril z Blakom, ki je prav tako v treh nizih s 6:3, 6:4 in 6:4 premagal hrvaškega najstnika Marina Čilića. Federer sicer proti Američanu v medsebojnih obračunih vodi s 7:0.

Medtem se je do nadaljevanja zlahka prebila Ivanovićeva, ki je na pol miže in v sanjah v jutranjem dvoboju s 6:1 in 7:6 (2) premagala dansko igralko Caroline Wozniacki. "Navdušena sem, da sem se uvrstila naprej. Dvoboj sem sicer dobro začela, nato pa sem bila iz minute v minuto bolj zaspana. Vesela sem, da mi je uspelo zmagati že v dveh nizih," je dejala srbska zvezdnica, ki se bo v torek pomerila z Američanko Venus Williams. Slednja je dvakrat s po 6:4 izločila Poljakinjo Marto Domachowsko, proti Ivanovićevi pa je doslej dobila vse štiri dvoboje. "Zame bo predvsem najbolj pomembno, da ji sledim in ji skušam preprečiti, da bi mi vsilila svoj ritem igre. Upam, da mi bo uspelo," je dejala 20-letna Srbkinja.

Napredovanje si je zagotovila tudi deveta nosilka Slovakinja Daniela Hantuchova, ki je bila z 1:6, 6:4 in 6:4 boljša od Rusinje Marije Kirilenko. V nadaljevanju jo čaka obračun s Poljakinjo Agnieszko Radwansko, ki ji je uspel še en ruski skalp - z 1:6, 7:5 in 6:0 je premagala 14. nosilko, Nadjo Petrovo.


Izidi:
moški:
Roger Federer (Švi/1) - Tomaš Berdych (Češ/13) 6:4, 7:6 (7), 6:3;
James Blake (ZDA/12) - Marin Čilić (Hrv) 6:3, 6:4, 6:4;
David Ferrer (Špa/5) - Juan Carlos Ferrero (Špa/22) 7:5, 3:6, 6:4, 6:1;
Novak Đoković (Srb/3) - Lleyton Hewitt (Avs/19) 7:5, 6:3, 6:3;

ženske:
Venus Williams (ZDA/8) - Marta Domachowska (Pol) 6:4, 6:4;
Ana Ivanović (Srb/4) - Caroline Wozniacki (Dan) 6:1, 7:6 (2);
Daniela Hantuchova (Slk/9) - Marija Kirilenko (Rus/27) 1:6, 6:4, 6:4;
Agnieszka Radwanska (Pol/29) - Nadja Petrova (Rus/14) 1:6, 7:5, 6:0.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Majkl Najt
21. 01. 2008 14.27
Ne drzi se ga zastonj vzdevek THE PROFESSOR!