Šport

Nole izgubil prvi dvoboj mastersa

Šanghaj, 11. 11. 2007 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

V 1. krogu mastersa v Šanghaju je Ferrer presenetil tretjega nosilca Đokovića, Nadal pa je ugnal Gasqueta.

Novak Đoković je presenetljivo izgubil v prvem krogu mastersa.
Novak Đoković je presenetljivo izgubil v prvem krogu mastersa. FOTO: Reuters

Španija si je uvodni dan sklepnega dejanja sezone za moške, teniškega mastersa v Šanghaju, zagotovila popoln izkupiček.

Potem ko je najprej številka 2 svetovnega tenisa Rafael Nadal v zlati skupini v treh nizih premagal Francoza Richarda Gasqueta, je za dodaten španski uspeh poskrbel še David Ferrer. Šesti nosilec je presenetil tretjega igralca sveta Srba Novaka Đokovića-Noleta in ga odpravil gladko v dveh nizih.

Ferrer je po uri in 42 minutah v dveh nizih izkoristil že drugo meč žogico za zmago nad srbskim igralcem. Đoković, brez dvoma odkritje letošnje sezone, v kateri je osvojil pet turnirjev in se prvič v karieri uvrstil v finale turnirja za veliki slam, se je tokrat bolj ali manj "pokopal" sam, saj je napravil kar 41 neizsiljenih napak.

V ponedeljek bodo na turnirju z nagradnim skladom 4,45 milijona evrov na sporedu prvi dvoboji rdeče skupine, kjer nastopa tudi najboljši igralec sveta Švicar Roger Federer. Številka 1 svetovnega tenisa je v Šanghaju dejal, da si srčno želi nastopiti na olimpijskih igrah prihodnje leto v Pekingu in osvojiti zlato kolajno. S tem bi Federer zapolnil eno redkih praznih mest v bogati zbirki uspehov in odličij.


"Zelo močno si želim nastopiti v Pekingu in osvojiti kolajno. Rad bi se prebil vsaj do polfinala in se nato podal v lov za zlatom. Osvojiti olimpijsko zlato bi mi res ogromno pomenilo," je dejal 26-letni Švicar.

Izida:
zlata skupina:
Rafael Nadal (Špa/2) - Richard Gasquet (Fra/8) 3:6, 6:3, 6:4;
David Ferrer (Špa/6) - Novak Đoković (Srb/3) 6:4, 6:4;

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.