Šport

Nogometni nemiri v Rimu

Rim, 24. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Goreči privrženci italijanskega nogometnega kluba Rome se ne morejo sprijazniti s slabim začetkom sezone in tremi zaporednimi porazi. Pred odhodom v Grčijo so zato nogometašem pripravili peklensko popotnico.

Navijači so besni na svoje ljubljence
Navijači so besni na svoje ljubljence FOTO: Reuters

Pred današnjim odhodom nogometašev Rome v Grčijo, kjer se bodo jutri pomerili z atenskim moštvom AEK, so jim navijači pred vadbenim taborom pripravili besno popotnico. Nekateri nogometaši pa so celo na lastni koži občutili nezadovoljstvo temperamentnih italijanskih nogometnih privržencev nad porazi, ki jih je moštvo iz italijanske prestolnice doživelo na tekmah z Realom in Madrida v ligi prvakov ter Bologno in Modeno v državnem prvenstvu.

"Igralci in klub nimajo nobenega dostojanstva," in "ste navadni plačanci" so navijači vzklikali rimskim nogometnim superzvezdnikom in jim začeli razbijati avtomobile. Nekateri nogometaši, med njimi obrambni igralec Francoz Jonathan Zebina, je prejel celo nekaj udarcev. Nogometaše iz Večnega mesta je pred navijaškim linčem rešila italijanska policija, v letališko zgradbo pa so igralci in vodstvo kluba iz varnostnih razlogov vstopili skozi stranski vhod.