Šport

Nogometaši že v Romunji

Temišvar, 05. 06. 2007 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je pripotovala v Temišvar, kjer se bo jutri na drugi tekmi pomerila z Romunijo.

Slovenski strateg Matjaž Kek bo v Romuniji začel Morcom, Vršičem in Birso
Slovenski strateg Matjaž Kek bo v Romuniji začel Morcom, Vršičem in Birso FOTO: POP TV

Selektorja slovenske nogometne reprezentance Matjaža Keka in njegove fante je poraz v Celju potrl, a ne toliko, da bi v Romunijo odpotovali z belo zastavo. Prepričani so, da se favoriziranim gostiteljem lahko dobro upirajo in tudi presenetijo, pa čeprav bodo igrali brez Milenka Ačimoviča, Roberta Korena in Boštjana Cesarja, ki so zaradi poškodbe ali kazni ostali doma.

Namesto Korena naj bi zaigral Dare Vršič, namesto Cesarja Mitja Morec, v prvi postavi pa naj bi tekmo gotovo začel tudi Valter Birsa. Vršič naj bi igral tik za napadalcema, medtem ko se bo Nastja Čeh bolj pomaknil k sredini igrišča. Kek se zaenkrat tudi ni odločil ali bo mesto defenzivnega zveznega igralca - tako kot v Celju - zasedel Goran Šukalo, ali ga bo zamenjal Tonči Žlogar.

Matjaž Kek je pred tekmo v Romuniji optimističen
Matjaž Kek je pred tekmo v Romuniji optimističen FOTO: POP TV


"V Temišvar nismo prišli izgubiti, seveda pa moramo za boljši rezultat pokazati tudi precej boljšo igro. V Celju ta ni bila dobra, nismo igrali veliko nogometa. Predvsem smo nabijali žoge naprej, manjkalo je igre po tleh. V obrambi bomo morali stati bližje igralcem, jih napasti že na njihovi polovici ter jim tako preprečiti njihovo igro. Igrali bomo z dvema napadalcema, prvi bo Birsa, nisem pa se še odločil, ali bo drugi Klemen Lavrič, Ermin Rakovič ali Milivoje Novakovič,"
je po prihodu v Romunijo dejal selektor Kek, ki pa se zaveda, da morajo njegovi varovanci želje in besede na igrišču spremeniti v dejanja: "Na prvi tekmi se niso držali dogovora. Nekateri so Romunov povsem prestrašili, kar se v Temišvarju ne sme zgoditi. Pokazati bomo morali več hrabrosti. Potem ko smo izgubili vse možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo, smo lahko nekoliko bolj sproščeni. Pritiska ni, toda gotovo nam ni vseeno. Igranje za Slovenijo pomeni čast in si ne smemo dopustiti, da ne bi bili stoodstotni."

Romuni so prepričani, da bodo pomlajeno slovensko reprezentanco (pomlajevanje naj bi bilo še bolj izrazito po tej tekmi) še drugič premagali. Po Kekovem mnenju gostitelji slovensko reprezentanco podcenjujejo. Glede na videno v Celju, bi marsikdo rekel povsem upravičeno.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rsp.123@email.si
06. 06. 2007 12.40
No Action, pa staviva!! Za kavo, da ne bo pomote. Moja napoved je 7:1 za Romune!!
nemejugat
06. 06. 2007 10.13
!!! KOMENTATORJI POZOR !!! Smo kar smo, nas je komaj 2 milj. in tako ni kvantitete iz katere bi izluščili neko kvaliteto. Slišali ste Verdenika ki je dejal da so se Japonci čudili, da na svetovno gre ekipa iz države, ki ima manj prebivalcev kot mesto v katerem je delal. Naši nogometaši pač igrajo kot igrajo, že kot mladi odhajajo za drobiž "kot baje neke velike zvezde" v tujino in potem tam usahnejo, ter več ali manj grejejo klopi. Novinarji na široko trobijo kako ta in oni igra pri tem in tem klubu a morali bi reči, da je samo član kluba, v najboljšem da trenira pri tem in tem klubu. So sicer izjeme, toda za ekipo ki želi kaj več je to daleč, daleč premalo, vprašljiva je seveda tudi mentaliteta in še najboljši trener je tu nemočen. Doma se dela kot se in rezultat očitno ne more biti boljši. Trenerji pozabljajo da tekme trajajo 90 minut naši igralci pa zdržijo bistveno manj, nekateri komaj polčas.... Ni kaj, morali bomo poseči po amaterizmu, tako bomo vsaj stroške znižali, o toliko opevanem stadionu katerega baje nimamo pa je tu ob že neštetih še en dokaz, da ga niti ne potrebujemo. Saj ga imamo, v Celju, Mariboru, Gorici, itd....so ravno dovolj veliki za število ljudi ki bi prišlo gledat tekme. Nasprotno, bojim se celo, da bodo kmalu še ti preveliki, razen če se stadioni gradijo kot spomeniki kulturi....Jankovičeva zamisel je dobra, toda žal samo novi veliki stadion bo premalo. Res je škoda denarja, popolnoma zadošča obnova Bežigrada, da bodo ljubljanski mladci imeli kje tekati. Kruha in iger pač... DAJMO NAVIJAJMO ŠE ZA NAŠE NOGOMETAŠE, MORDA BO TOKRAT LE DRUGAČE....HIP-HIP-HURA
eBuddy
06. 06. 2007 09.39
še ena nogometna pravljica.....
prisoten@email.si
06. 06. 2007 08.58
kek jaz te podpiram
badabum
06. 06. 2007 00.06
Pomota prosst: naj igrajo, bomo lahko vsaj zaslužil z njimi na stavah:)
Ales Prost
05. 06. 2007 21.02
Bolje da gredo pred tekmo domov.,kot pa da nam delajo sramoto.