Šport

Nogometaš v avtomobilizmu

Ciudad de Mexico, 15. 03. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni zvezdnik Ronaldo naj bi postal lastnik brazilskega moštva v novem mednarodnem avtomobilističnem tekmovanju.

Nogometni zvezdnik Ronaldo se bo zdaj preizkušal v avtomobilizmu
Nogometni zvezdnik Ronaldo se bo zdaj preizkušal v avtomobilizmu FOTO: Reuters

Novico je sporočil dubajski šejk Maktum Hašer Maktum, ki pripravlja novo avtomobilistično tekmovanje. Na njem naj bi sodelovalo 25 držav, vse ekipe pa bodo vozile enako opremljene dirkalnike. Njihov motor bo precej šibkejši od tistih, ki jih uporabljajo v dirkah formule ena.

Sezona A1 naj bi se začela 25. septembra letos na Brands Hatchu v Veliki Britaniji in končala aprila 2006. "Tekmovanje bo povsem drugačno od ostalih avtomobilističnih športov, ker bodo glavno vlogo igrala nacionalna moštva. Računamo, da se bodo navijači tako lažje poistovetili z vozniki in ekipami," je na predstavitvi v Ciudad de Mexicu pojasnil šejk Maktum. "Večina največjih evropskih držav, kot so Nemčija, Francija, Italija in Španija, je že zagotovila sodelovanje, pritegnili pa smo tudi države Bližnjega vzhoda, Azije, Afrike, Južne Amerike, Mehiko, ZDA in Avstralijo."

Večina lastnikov še ne želi razkriti identitete, je dodal naftni mogotec. Med tistimi, ki podpirajo tekmovanje pa je omenil pakistanskega predsednika Perveza Mušarafa ter nekdanjega in sedanjega predsednika Južnoafriške republike Nelsona Mandelo in Theoja Mbekija.