Nogomet

Bravo zapravil prednost iz Mostarja, v tretji krog potuje Zrinjski

Ljubljana, 01. 08. 2024 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
4

Nogometaši Brava so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo v Mostarju z 0:1 ugnali zasedbo Zrinjskega. Na povratni tekmi je povedlo moštvo iz Bosne in Hercegovine, ekspresno pa je za izenačenje poskrbel Milan Tučić. V drugem polčasu je za novo vodstvo gostov poskrbel Slobodan Jakovljević, preboj po rednem delu pa je potrdil Frano Mlinar (1:3).

Zrinjski je v 16. minuti iz prve resnejše priložnosti v vodstvo popeljal stari znanec slovenskih nogometnih zelenic Nardin Mulahusejnović. A sledil je hiter odgovor Šiškarjev, ko je v 21. minuti globinsko podajo Lana Štravsa v zadetek pretvoril Milan Tučić

Varovanci Aleša Arnola so imeli že v 23. minuti priložnost za popoln preobrat, a je žoga po visokem skoku in strelu z glavo Miguela Rodriguesa švignila mimo gostujočih vrat. 

Zrinjski je nato dvakrat nevarno zapretil, ob močnem strelu Antonia Ivančića se je izkazal Matija Orbanić, Mario Ćuže pa je sprožil mimo gola.

V zelo zahtevnih pogojih za igro so se nogometaši ljubljanskega Brava pogumno borili z gosti iz Mostarja, ki pa so na koncu s skupnim izidom 2:3 napredovali v 3. krog kvalifikacij za uvrstitev v Konferenčno ligo.
V zelo zahtevnih pogojih za igro so se nogometaši ljubljanskega Brava pogumno borili z gosti iz Mostarja, ki pa so na koncu s skupnim izidom 2:3 napredovali v 3. krog kvalifikacij za uvrstitev v Konferenčno ligo. FOTO: Luka Kotnik

V 63. minuti je kmalu po vstopu v igro do imenitne priložnosti prišel rezervist Matej Poplatnik, toda 32-letni napadalec je bil premalo natančen. Zgrešeno šanso je tri minute kasneje kaznoval Slobodan Jakovljević, ki je izkoristil neodločnost domače obrambe. 

Delo kapetana je nadaljeval Frano Mlinar, ki je iz prostega strela poslal žogo za hrbet čuvaja Orbanića, Zrinjski pa je bil na pragu preboja v tretji krog. Toda Bravo še ni rekel zadnje, ljubljanska zasedba je z vso silo pritisnila na nasprotnika. 

Šiškarji so bili blizu podaljška, toda neverjetno priložnost sta zapravila Victor Giadado in Poplatnik, ki je sprožil čez prazna vrata. Bravo, ki je sploh prvič nastopal v evropskih kvalifikacijah, je tako na koncu po borbeni predstavi izpadel. To pa je bilo tudi zadnje dejanje z njihove strani na stadionu v Šiški pred prenovo celotne infrastrukture. 

Izid:

Bravo - Zrinjski 1:3 (1:1) // 2:3
Tučić 21.; Mulahusejnović 16., Jakovljević 66., Mlinar 80.

// - skupni izid

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
01. 08. 2024 21.26
To je bil vaterpolo, tekma se sploh ne bi smela odigrati. Če bi bilo suho bi Bravo izgubil še z večjo razliko.
dinozaver79
01. 08. 2024 20.27
+3
Skoda njim je bolj pasala igra na preskok zaradi igrisca
boslo
01. 08. 2024 19.59
+4
Katastrofa od nogometa, malo tud zarad pogojev
Blue Dream
01. 08. 2024 18.45
+1