Nogomet

Zouma ostal brez mačk, West Ham brez sponzorjev

London, 09. 02. 2022 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
0

V ponedeljek je športno javnost razburil posnetek, na katerem Kurt Zouma nasilno obračunava s svojim mačkom. Angleška policija je že sporočila, da ne bo uvedla preiskave, za nameček pa je 27-letni Francoz v torek zopet zaigral za West Ham, čeprav so v klubu njegovo dejanje obsodili. Nesprejemljivo obnašanje pa bo vendarle imelo svoje posledice. Društvo za zaščito živali je Zoumaju že vzelo oba mačka, West Ham je ostal brez (najmanj) enega sponzorja, več kot 150 tisoč ljudi pa je na spletu podpisalo peticijo, s katero skušajo nogometaša privesti pred sodnika.

Zouma je pred podpisom za West Ham igral pri Chelseaju. Doslej je 11-krat oblekel dres angleške reprezentance.
Zouma je pred podpisom za West Ham igral pri Chelseaju. Doslej je 11-krat oblekel dres angleške reprezentance. FOTO: AP

Spomnimo, tabloid The Sun je v ponedeljek objavil videoposnetek, na katerem Kurt Zouma brcne enega od svojih dveh mačkov. Pri West Ham Unitedu so se hitro odzvali z izjavo, da gre za povsem nesprejemljivo vedenje, a kljub temu je bil Francoz na torkovi tekmi proti Watfordu, na kateri je bil deležen glasnih žvižgov, v prvi postavi. Trener David Moyes je svojo odločitev zagovarjal z besedami, da je tudi sam ljubitelj živali, a je njegova primarna naloga poskrbeti za najboljše možne predstave kluba. 

Te besede so kakopak še bolj razburile že tako ogorčeno javnost, ki zahteva, da Zoumaja privedejo pred sodnika, čeprav je angleška policija že sporočila, da spornega posnetka ne bo dodatno preiskovala. Že več kot 150 tisoč navijačev je namreč podpisalo spletno peticijo, medtem pa je podjetje Vitality, eden od sponzorjev kluba, objavilo, da je začasno prekinilo sodelovanje z West Hamom. 

Pri drugem sponzorju, podjetju Experience Kissimmee, so v izjavi za javnost zapisali, da bodo podrobno preučil odnos in sodelovanje s klubom, saj so razočarani, da se je Zouma sredi škandala pojavil na igrišču. 

V akcijo je že stopila tudi dobrodelna organizacija za zaščito živali RSPCA, ki je Zoumaju vzela oba mačka. Na Twitterju so potrdili, da sta sedaj v njihovi oskrbi.  "Odpeljali smo ju na pregled pri veterinarju, nato pa bosta ostali v naši oskrbi, medtem ko se preiskava nadaljuje."  West Ham je svojega osrednjega branilca uradno že kaznoval, in sicer v višini dvotedenske plače, ki naj bi zanj, kot poročajo angleški mediji, znašala okoli 250 tisoč funtov oziroma slabih 300 tisoč evrov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obnašanje nogometašev v Premier League je skrb vzbujajoče

Angleška Premier League, po mnenju mnogih najboljša liga na svetu, se v zadnjem času sooča s številnimi škandali, ki jih njeni nogometaši kuhajo stran od nogometnih igrišč. Že poleti je Manchester City suspendiral Benjamina Mendyja, ki ga v kratkem čaka sojenje zaradi obtožb o posilstvu. Nato je "potihnil" islandski zvezdnik Gylfi Sigurdsson, ki se bo moral soočiti z obtožbami spolnega občevanja z mladoletnico. Pred tedni je javnost šokiral še Mason Greenwood, ki je večkrat fizično obračunal s svojim nekdanjim dekletom in ga je zato Manchester United že postavil na hladno. Že četrti večji škandal v tej sezoni pa je sedaj zakuhal že večkrat omenjeni Zouma.