Nogomet

Zmaji še brez prejetega gola v novi sezoni: 'Ponosen sem na ekipo'

Ljubljana, 29. 07. 2024 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski nogometaši so v Kopru prišli do tretje zaporedne zmage v novi sezoni in tudi tretje z nedotaknjeno mrežo. Kljub temu da so se v zadnjih minutah dvoboja ugasnili reflektorji in so morali na razplet tekme počakati slabo uro, so varovanci Victorja Sancheza na koncu prišli do novih treh točk. Olimpija je tako po dveh krogih stoodstotna, pred novo evropsko preizkušnjo pa so zeleno-beli na Bonifiki zaigrali v nekoliko premešani začetni postavi. Zmaji se pripravljajo na povratni obračun v kvalifikacijah Konferenčne ligo. Po prvem dejanju imajo proti ukrajinskemu predstavniku dva gola naskoka.

Zmaji v tej sezoni sploh še niso prejeli gola na uradni tekmi ...
Zmaji v tej sezoni sploh še niso prejeli gola na uradni tekmi ... FOTO: Luka Kotnik

Olimpija je tako po dveh krogih stoodstotna, pred novo evropsko preizkušnjo pa so zeleno-beli na Obali zaigrali v nekoliko premešani začetni postavi. "Šlo je za zelo dolgo tekmo. To je dejstvo. Veseli smo zmage na koncu. Razplet je šel v našo prid in rezultat pestrega večera so zaslužene tri točke. S sodelavci sem ob doseženem golu opazil še devet zrelih priložnosti za zadetek. To moramo izboljšati. Biti moramo bolj uspešni v zadnji tretjini, saj to pomeni ogromno. Seveda pa na drugi stran znova čista mreža. Nismo dopustili čistih priložnosti, vratar Matevž Vidovšek je moral posredovati le enkrat. Dobro smo stali, držali obliko, bili kompaktni in si ustvarjali priložnosti. Dosegli smo torej želeno, zato misli preusmerjamo na povratno evropsko tekmo," je za uradno spletno stran kluba po dvoboju na Bonifiki dejal glavni trener zmajev Victor Sanchez.

O pogledu na prihajajoče obračune je Španec dejal: "Nikdar ne bomo spreminjali načrta. Zmagati želimo vsako tekmo. Najprej bomo vsekakor opravili dobro regeneracijo, tekma je namreč bila zares dolga, nato pa sledi priprava na naslednjega nasprotnika. Ponosen sem na ekipo. Opravili smo precej rotacij, toda zaupamo vsem. Fantje so na težkem igrišču izkoristili ponujeno priložnost."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sanchez je na Bonifiki močno premešal začetno enajsterico. "To si želim. Da vsi igrajo dobro in trkajo na vrata udarne postave. Gre za sladke skrbi. Igralcem sem dejal, da tekmo začne enajst nogometašev, ker so v nogometu pač takšna pravila. Za uspeh pa potrebuješ veliko več posameznikov. Enajst se jih bori na zelenici, vsi ostali čakajo na svoj trenutek in čeprav ne igrajo, podpirajo drug drugega."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FamousFancyFukish
29. 07. 2024 19.33
čestitke, v novi sezoni po eni tekmi brezporaza in brez prejetega gola. in to po prvem kolu. Olimpija šampion