Nogomet

Zmagovita vrnitev Chelseaja, rdeči vragi brez težav proti gozdarjem

London, 27. 12. 2022 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so v 17. krogu angleške Premier League doma zanesljivo ugnali Bournemouth z 2:0. Med strelce sta se že v prvem delu prvega polčasa vpisala Kai Havertz in Mason Mount. Zatem so rdeči vragi ugnali Nottingham Forest s 3:0, med strelce so se vpisali Marcus Rashford, Anthony Martial in Fred.

Nogometaši Chelseaja so zanesljivo ugnali Bournemouth.
Nogometaši Chelseaja so zanesljivo ugnali Bournemouth. FOTO: AP

Pred odmorom zaradi svetovnega prvenstva Chelsea ni dosegel zadetka na treh zaporednih tekmah, proti Bournemouthu pa je dva že v prvih 24 minutah igre. Mason Mount je svojo 150. premierligaško tekmo ovekovečil z natančnim zaključkom v spodnji desni kot, še pred tem pa je Kai Havertz unovčil predložek Raheema Sterlinga

Kljub zanesljivi zmagi pa je večer navijačem Chelseaja nekoliko skazila vnovična poškodba Reecea Jamesa, ki je izpustil svetovno prvenstvo v Katarju zaradi težav s kolenom, proti Bournemouthu pa je moral z igrišča že v sedmi minuti drugega polčasa, ko je v bolečinah obležal na zelenici. Za kako hudo poškodbo gre, še ni znano. 

Še bolj zanesljivi so bili pri Manchester Unitedu. Na Old Traffordu je s 3:0 padel Nottingham Forest, ki še naprej niza toplo-hladne predstave. V 19. minuti je "gozdarje" kot prvi ugnal Marcus Rashford, le tri minute kasneje je bi angleški reprezentant asistent pri golu Anthonyja Martiala. V drugem polčasu, natančneje v 87. minuti, pa je končni izid postavil Brazilec Fred po podaji rojaka Casemira.

Forma nogometašev Erika ten Haga je tako vse boljša. Potem ko so na mestnem derbiju proti Cityju izgubili s 3:6, so na osmih tekmah le enkrat klonili. "Zmagujemo bolj pogosto kot prej. Nivo naše igre je zagotovo višji kot na začetku sezone. Zadovoljen sem, kako napredujemo. Upam, da bomo v tem ritmu uspeli nadaljevati," je ob tem pristavil Rashford. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
28. 12. 2022 09.11
+2
Cr najboljši igralec ker so ga nagnali 🤣😂