Nogomet

Kaos po zmagi Kolumbije: Nunez s pestmi obračunal s kolumbijskimi navijači

Charlotte, 11. 07. 2024 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
9

Kolumbijski nogometaši so razveselili svoje številne privržence v Charlottu v ZDA z zmago z 1:0 proti Urugvaju, s čimer so se uvrstili v finale pokala Amerike, kjer jih čakajo argentinski branilci naslova. Kapetan James Rodriguez je s strelom s kota zaposlil Jeffersona Lermo, ki je tri metre od mreže zadel z glavo v 39. minuti in odločil dvoboj. Veselje Kolumbijcev pa je nekoliko pokvaril pretep Darwina Nuneza s kolumbijskimi navijači, ki naj bi ves čas provocirali Urugvajčeve člane družine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

James Rodriguez, nekdanji igralec Real Madrida in Bayerna iz Münchena, je s svojo levico dosegel šesto asistenco, rekord v tekmovanju, ter na vrhu podajalcev prehitel Lionela Messija, zvezdnika Argentine.

Stadion je prepeval "Kolumbija, Kolumbija" ob koncu napete tekme. Navijači so gol začutili, preden je ta padel. Kot eden so vstali, njihovi kriki so napolnili rumeno ograjen prostor, namenjen privržencem Kolumbije. Nato sta na sceno stopila Rodriguez in Lerma. Zadetek je bil dovolj, da se je Kolumbija uvrstila v svoj tretji finale tekmovanja Copa America, kjer bo skušala proti Messijevi druščini osvojiti drugi naslov celinskega prvaka po tistem iz leta 2001.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izključitev Munoza skoraj pokvarila kolumbijske načrte

Kolumbijci bodo skušali niz neporaženosti proti svetovnim prvakom podaljšati na 29 tekem, vleče se od začetka leta 2022. Za Kolumbijce sicer ni šlo vse kot po maslu, Daniel Munoz bi skoraj pokvaril zabavo. Tik pred polčasom si je z grobim udarcem s komolcem v prsi igralca PSG Manuela Ugarteja prislužil drugi rumeni karton in s tem izključitev (45.).

Pri številčni prednosti Urugvaja v drugem delu so se karte premešale, še bolj pa, ko je v 62. minuti selektor Kolumbije Nestor Lorenzo iz igre poslal Rodrigueza, ki je imel že rumeni karton. Tedaj je Urugvaj še bolj pritisnil na tekmeca. Številna premoč bi se skoraj pretvorila v izenačenje.

Luis Suarez je tako le nekaj minut po vstopu v igro z enim dotikom sprejel predložek Ugarteja. Njegov močan strel se je odbil od zunanjega dela vratnice. Urugvaju tudi v nadaljevanju ni uspelo izkoristiti nekaj ugodnih priložnosti. Mateus Uribe pa je na drugi strani v zadnji minuti zadel prečko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pretep Nuneza in druščine s kolumbijskimi navijači

Kolumbijsko slavje je bilo po zadnjem žvižgu sodnika pokvarjeno, ko sta se na tribunah sprli skupini navijačev in je morala posredovati policija.

Zvezdnik Liverpoola Darwin Nunez in drugi urugvajski igralci so bili vpleteni v pretep s kolumbijskimi navijači, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Urugvajski osrednji branilec Jose Maria Gimenez je dejal, da so igralci skočili v gnečo zaradi skrbi za varnost družinskih članov in ljubljenih, ki so gledali tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je katastrofa. Naše družine so bile v nevarnosti. Morali smo iti na tribuno, da smo branili svoje najdražje, z majhnimi novorojenčki. Niti enega policista ni bilo," je dejal Gimenez, soigralec Jana Oblaka v Atleticu iz Madrida.

Velika večina gledalcev v množici je navijala za Kolumbijo, vendar med njimi in njihovimi urugvajskimi pristaši ni bilo ograje. Spopad se je trajal nekaj minut, dokler ni končno posredovala policija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žikabato
12. 07. 2024 08.02
+1
Realove zvezde pa itak med najslabšimi tako na euro kot na čopi.razen Juda b.
zmerni pesimist
11. 07. 2024 12.16
+3
In argentinci zmagajo messi pa zlato žogo
Razumnež
11. 07. 2024 11.18
+7
Meni se pa dečko dopade.... Ščitil je družino in če je koga malo pobožal okoli oslovskih ušes ne vidim problema v tem.
lasportiva
11. 07. 2024 10.41
-5
Nunez je, ne vem kako bi rekel, zelo "naporen" karakter...
batman1972
11. 07. 2024 11.36
+5
Karakter gor dol, A ti bi gledal da ti napadajo pa žalijo familijo in zelo majhne otroke?? Pa ne mi kaj so delali tam , ravno tako so prišli gledat svoje očete brate strice in da se lotiš takole velika množica na par članov družin je milo rečeno podlo
Damir Secki
11. 07. 2024 10.23
+11
lepa zmaga Kolumbije... sam eni navijaci so pares podn od podna... presegajo vse meje... in celo fizicno obracunavajo s svojci nasprotnikov? podlo, gnilo... naj prezivijo nekaj let za zapahi
franc1972slo
11. 07. 2024 10.15
+21
Urugvajske družine so dali med Kolumbijske navijače, brez prisotnosti policije. Čeprav mi je Nunez sicer sila antipatičen, pa ga v tem lahko zgolj podpiram. Naredil je tisto, kar bi naredil vsak odgovoren oče in mož.
knapeljc
11. 07. 2024 10.22
-14
Daj nehaj. Če bi blo tak nevarno, potem ne bi prišli gledat. Glumijo nekaj brezveze, ker so zgubli.
agent.brinko
11. 07. 2024 10.38
+9
knapeljc, tukaj ni bilo nekega "glumenja", ma franc1972slo kar prav.