Nogomet

Meščani slavili po hat-tricku Haalanda, prepričljivi tudi Spursi

Brighton , 24. 08. 2024 18.15 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., A.M.
Komentarji
0

Drugi krog angleške Premier lige sta odprla Brighton in Manchester United, domači so po golu Joaa Pedra v 95. minuti prišli do druge zmage (2:1). Aktualni prvaki iz sinje modrega dela Manchestra so se proti novincu Ipswichu znašli v zaostanku, na koncu pa po hat-tricku Erlinga Haalanda slavili s 4:1. Štirikrat so zabili tudi nogometaši Tottenhama in mrežo proti Evertonu ohranili nedotaknjeno.

Joshua Zirkzee je zablestel na debiju v Premier ligi, ko je v prvem krogu v 87. minuti z edinim golom na tekmi priigral zmago rdečim vragom proti Fulhamu. Kljub temu je obračun na južni obali začel na klopi, vstopil pa je na začetku drugega polčasa ob zaostanku 0:1 namesto Masona Mounta. Tudi s pomočjo razpoloženega Nizozemca je bil United v drugem polčasu občutno boljši kot v prvem, ko je edini zadetek za domače zadel nekdanji vrag Danny Welbeck

Danny Welbeck proslavlja gol za 1:0.
Danny Welbeck proslavlja gol za 1:0. FOTO: AP

Po uri igre je za izenačenje poskrbel Amad Diallo, ki je prodrl z desne strani, si privoščil obrambo gostov in nato z natančnim strelom matiral nemočnega Jasona Steela. 10 minut kasneje je za popoln preobrat poskrbel Alejandro Garnacho po novi lepi ekipni akciji. Vsaj tako se je zdelo. Argentinec se je znašel povsem sam po predložku z desne strani, a je meril preveč po sredini, tako da je žoga na poti v nebranjeno mrežo zadela Zirkzeeja, ki je bil v trenutku strela pred vsemi nasprotniki, tudi vratarjem Steelom. Po posredovanju VAR-a je bil zadetek tako upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V zaključku je Brighton znova vzpostavil premoč in bil za pritisk nagrajen v peti minuti sodniškega dodatka, ko je obramba gostov povsem pozabila na Joaa Pedra. Ta je brez težav z glavo poskrbel za drugo zmago Brightona na začetku nove sezone.

Erling Haaland in Bernardo Silva
Erling Haaland in Bernardo Silva FOTO: AP

Nogometaši Ipswicha so na gostovanju pri aktualnih prvakih zabili hitro po začetku tekme, nekaj minut kasneje pa je izid iz enajstmetrovke izenačil Erling Haaland. V naslednjih štirih minutah so meščani zadeli še dvakrat, najprej asistent pri prvem zadetku Kevin De Bruyne, nato pa ponovno Haaland. Izjemni norveški napadalec je končni rezultat 4:1 postavil v 88. minuti.

Statistika tekme Tottenham - Everton
Statistika tekme Tottenham - Everton FOTO: Sofascore.com

Tottenham, ki si je v prvem krogu privoščil spodrsljaj in remiziral proti Leicestru, je v drugem krogu angleškega prvenstva proti Evertonu povedel v 14. minuti, ko je z odličnim strelom iz roba kazenskega prostora ob pomoči prečke zadel Yves Bissouma. Londončani so prednost povišali v 25. minuti, ko je napako gostujočega vratarja Jordana Pickforda izkoristil kapetan Heung-min Son in žogo poslal v prazno mrežo.

Tretji zadetek so navijači dočakali v 71. minuti, ko je James Maddison iz kota našel Cristiana Romera, ta pa je z glavo žogo od prečke preusmeril v mrežo. V nadaljevanju je svojo hitrost izkoristil Micky van de Ven, žogo od domačega kazenskega prostora prenesel do gostujočega in tam zaposlil Sona, ki je žogo angleškemu reprezentančnemu vratarju med nogama poslal za končnih 4:0.

Statistika tekme Aston Villa - Arsenal
Statistika tekme Aston Villa - Arsenal FOTO: Sofascore.com

Na zadnji tekmi dneva so bili nogometaši Aston Ville v drugem polčasu kaznovani za številne zapravljene priložnosti. Za zmago topničarjev sta zadela Leandro Trossard v 67. in Thomas Partey v 77. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Premier liga, 2. krog, 24. 8. 2024:

Brighton - Manchester United 2:1 (1:0)
Crystal Palace - West Ham 0:2 (0:0)
Fulham - Leicester 2:1 (1:1)
Manchester City - Ipswich 3:1 (3:1)
Southampton - Nottingham Forest 0:1 (0:0)
Tottenham - Everton 4:0 (2:0)
Aston Villa - Arsenal 0:2 (0:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.